Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Koła zimowe

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Właśnie chodzilo mi o takie spostrzeżenia jak to jest na prawdę. Może ktoś coś jeszcze dopowie. Dzięki. Będę miał nad czym się zastanawiać. Pzdr.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Ja mam zimę na 17 ori, do wyglądu trzeba przywyknąć i to jedyny jakiś tam minus. Są duże plusy: nie straszne zasypane krawężniki, dziury w drodze co za tym idzie zawieszenie lepiej to znosi, można sobie samemu zmienić koła nie prosząc się o termin i sianko za wymianę zostaje, tańszy zakup samych opon, no i komforttttt:D
    Gdybyś potrzebował to powinienem mieć jeden oryginalny komplet felg + plastikowe nakładki.

PS
    U mnie koła nie chowają się w nadkola, możliwe że dzieje się tak jak amor lub sprężyny są padnięte.
    Ostatnio edytowane przez Roobs ; 11-09-2013 o 09:02

BMW
    Roobs właśnie na takich wypowiedziach najbardziej mi zależało. Dzięki!!!! Co do felg to daj znać czy masz i ile byś chciał. Wolałbym je kupić od kogoś z 7er.pl niż na Alledrogo. No wiadomo cena też ma znaczenie :-))

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Roobs właśnie na takich wypowiedziach najbardziej mi zależało. Dzięki!!!! Co do felg to daj znać czy masz i ile byś chciał. Wolałbym je kupić od kogoś z 7er.pl niż na Alledrogo. No wiadomo cena też ma znaczenie :-))
    JA rok temu kupowalem felgi na zime + opony to roznica ceny miedzy 17 a 18 cali wynosila kolo 1tys zlotych . Wzialem 17 stki. Za felgi zaplacilem 2,5 tys + 800 za opony 245/55. Inna sprawa ,ze jesli szukasz opon uzywanych to w rozmiarach wiekszych jak 17 cali to powinienes zaczać już teraz , bo w okresie zimowym możesz sobie co najwyzej pomarzyć. Ja wzialem nowe na tył i uzywane na przód , głownie z powodów finansowych

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Tak wyglada 17 cali na e65:

Opona wyglda jak wielki kondon ;D

Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Nie jest az tak zle ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Nie no ,jest gut. Zima to zima i bardziej liczy się bezpieczeństwo,komfort i odpuszczenie zawieszeniu ,tym bardziej ,że pracuje wiecznie zmarznięte :(

BMW
    Riki ja zapewne zrobię tak samo i kupię 17, w zimie olewam wygląd ma być komfortowo, bezpiecznie i w miarę możliwości najmniej dolegliwie dla zawieszenia, miro też to stwierdził i inni (nie wszyscy). PS: Riki jakoś baaardzo drogo dałeś za fele, bez problemu ten wzór ori można za 1000 zeta kupić.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Riki ja zapewne zrobię tak samo i kupię 17, w zimie olewam wygląd ma być komfortowo, bezpiecznie i w miarę możliwości najmniej dolegliwie dla zawieszenia, miro też to stwierdził i inni (nie wszyscy). PS: Riki jakoś baaardzo drogo dałeś za fele, bez problemu ten wzór ori można za 1000 zeta kupić.
    Ja kupowalem nowe felgi aluminiowe , nie stalowe . Ja kupowalem auto jakos w listopadzie i juz wtedy byl chyba snieg i bralem na gwalt felgi , cena nie grala roli , a dostepnosc byla zadna . Cena i tak nie wydaje sie zbyt wygorowana

BMW
    Riki te które Sebek zapodał to też są alu. Spoko pewnie nie miałeś wyboru ale i tak ta cena to kosmos :-)