panowie, ja nie chcę basu by mi klapę urwało. Zadałem pytanie jak i gdzie podłączyć głośnik a nie czy będzie to grało... Więc proszę o nierobienie off topu i zapoznanie sie z pytaniem Dziekuje!
panowie, ja nie chcę basu by mi klapę urwało. Zadałem pytanie jak i gdzie podłączyć głośnik a nie czy będzie to grało... Więc proszę o nierobienie off topu i zapoznanie sie z pytaniem Dziekuje!
no to podłącz go do radia... przewodem..., co dokładniej chcesz wiedzieć? A tak na serio, to po co chcesz podłączyć sub, skoro samo radio go nie napędzi, i nie będzie nic słychać w kabinie?
dokładnie chodzi mi o to czy można się wpiąć gdzieś w te kostki co sa w bagażniku koło zmieniarki...
Albo można zmostkować i z głośnika z lewych drzwi wziąć plus , a z prawych minus. Tak na serio to zrobiło sie ot bo wszyscy chcą Ci powiedzieć że zabieg , o którym pisałeś absolutnie nie ma sensu.
Jak masz radio w bagażniku to tak. Jak tylko zmieniarka to wątpię. Ale niech sie ktoś wypowie kto wie lepiej. Ja mam radio w bagażniku więc bez większych udziwnień.
Pany to inaczej... mam pytanie.
Mamy zestaw oryginalny jak na foto:
Tj. radio CD + ten magiczny hmmm tuner??
Czy jest możliwość podłączenia wzmacniacza pod to ???
Subwoofer to jest pikuś, tak samo podpięcie wzmacniacza w sensie + oraz masa... ale skąd sygnał auto antena + sygnał na to ??
Od razu uprzedzam iż nie posiadam zmieniarki ani innych cudów w bagażniku.
Help ?!
Pozdrawiam Konrad
wiesz jakiego suba musisz mieć a by w tym aucie czysto grało???
Tuner masz z przodu. Czyli z tyłu nie ma radia i nie ma przewodów głośnikowych. Musisz ciągnąć od tylnych głośników. Sygnał do włączenia możesz pociągnąć od wzmacniacza antenowego. Sygnał możesz pobrać z tylnych głośników za pomocą urządzenia co zmienia sygnał z głośników na sygnał do wzmacniacza lub kupić wzmacniacz co ma wejście wysoko napięciowe.
Link do urządzenia przekształcającego sygnał. Jest to przykład. Są różnej jakości:
http://www.caraudiosklepy.pl/hollywood-hlc-2-p566.html
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Wzmacniacz i subwoofer wiem jaki dać, tyle że nie chce stracić żadnego z głośników.
Konwentery z wyjścia mocy na RCA znam, ale tu chodzi o wpięcie się bez utraty sprzętu.
Wzmacniacz jest mono block, do tego odpowiedni głośnik już dobiorę z MTX.
Tylko pytanie czy da się tak?
Bo nie specjalnie chce mi się ściągać program Bosch Essi tronic żeby zobaczyć jak byłą zbudowana wiązka od a do z.