Tak.. kostki z kablami wpina się do niego od góry.. stojąc przodem do bagażnika pierwsza wtyczka odpowiada kablom do glosnikow a następna za prąd i sygnał..
Zrobie fotke o ile wyjdzie i zaznacze ktory to kabel...
Tak.. kostki z kablami wpina się do niego od góry.. stojąc przodem do bagażnika pierwsza wtyczka odpowiada kablom do glosnikow a następna za prąd i sygnał..
Zrobie fotke o ile wyjdzie i zaznacze ktory to kabel...
Kabel jest biały.. cienszy od tych zasilajacych wzmacniacz..
![]()
dziekuje dziekuje dziekuje. bardzo dziekuje teraz to bedzie proscizna.
czas odsmażyć kotlecika :D
nie udało mi się podłączyć wzmaka gdyż okazało się że nie mam w tylnej półce głośników no i ze złości wyj...... wszystko do piwnicy
a więc pytanie inne teraz. zauważyłem że tył mi ciszej gra niż przód a w ustawieniach jest wszystko na środku czy w 2.8 rocznik 96 tak to jest czy cos mam z seryjnym wzmakiem? a może coś już tu było modzone? no i dwa czy jest inna opcja podłączenia wzmaka dodatkowego pod seryjny?
Nic nie szkodzi ze nie masz w polce glosnikow, ja tez nie mam a skrzynia ze wzmakiem w bagazniku gra :) Zamiast ciagnac sygnal z glosnikow z polki to wepnij sie w kable idace ze wzmacniacza np. w glosniki przednich czy tylnych drzwi.. Podalbym Ci kolory kabli ale ja u siebie przerobilem cala wiazke i nie pamietam juz, wiec najlepiej jak rozbierzesz drzwi i zobaczysz jakie kolory kabli ida do "duzego" glosnika (nie do syczkow) i odnajdziesz te kolory przy ori wzmacniaczu i sie pod ni weepniesz.. Ja tak zrobilem i bylo wszystko oki..
Jak sie nie myle to kiedy ustawienia sa "na srodku" to kiedy siedzisz z przodu to slyszysz muze bardziej z przednich glosnikow a jak z tylu to z tylnych (przynajmniej u mnie w kazdym samochodzie ze seryjnym audio tak zawsze bylo) Sprawdz dokladnie czy Ci dzialaja wszystkie glosniki, u mnie nie dzialal jeden syczek i juz bylo slychac ze cos jest nie tak.. Ustaw radio na prawy tyl i sprawdz czy w tylnych prawych drzwiach wszystko gra i tak z kazdymi drzwiami..
Wlasnie caly tyl jest dziwnie wyciszony. Zeby rowno gralo musze w ustawieniach skrecic przod do minimum. Chyba ze przod jest przez wzmacniacz a tyl z samego radia. To mozliwe?
wyslano z kosmosu za pomoca satelity
A graja w tylnych drzwiach wszystkie glosniki?
Ja z tylu podlaczone mam tylko syczki bo z przodku wymienilem glosniki basowe i calosc napedzam oddzielnym wzmakiem dlatego basowe glosniki w tylnych drzwiach nie dawaly rady i jest lepiej bez nich..
Graja duze jak i male.
To moze u mnie tez jest tak zqgobione ze przod leci przez wzmacniacz a tyl ominiety. Cos czuje ze bez fachury sie nieobejdzie :-(
cichy spotkamy się na majówce to Ci to ogarnę;)
750iL bez kagańca i jest radość z jazdy...