i tak mamy duuuuuuuuuuuuuuużo lepiej od włascicieli mercedesa z tego samego okresu
i tak mamy duuuuuuuuuuuuuuużo lepiej od włascicieli mercedesa z tego samego okresu
Ja mam 1995 rok 740i i blachę mam jak marzenie ... Kupiłem 740d na części 2000 rok to podnośnik mi w próg wpadł bo taki zgnity. A tylna klapa nadawała się na złom ...
Witam,
Posiadam E38 98r. przed liftem, oryginalny lakier - delikatne ślady korozji na pokrywie bagażnika, we wnęce klapki wlewu paliwa, na dolnym rancie drzwi p.l., na rancie błotnika t.l. i t.p. w okolicach tylnego zderzaka.
Tata posiada E38 2001r. (jeden z ostatnich) - nie zauważyłem śladów korozji.
ja mam koniec 95r rdza delikatna była na rantach drzwi po prawej stronie we wnęce wlewu minimalnie i klapa tylko pod lampkami oświetlenia , lakier był oryginalny oprócz tylnej klapy , maski i zderzaka, teraz nie mam rdzy bo auto dostało nowy lakier.
a moja e38 jest z 97 roku mam ja od października 2012 i w 2011 ściagnieta z włoch a do kładnie z watykanu. Nie ma ani jednego punkta rdzy nigdzie. Nawet zbiornik paliwa który jak wiadomo jest newralgicznym punktem tego auta jest w stanie idealnym ( jest nawet na nim kod kreskowy i lakier fabryczny). Zrobiłem konserwacje i przeżyje nie jedno auto wyprodukowane po 2000r. dla porównania mam e39 z 98r sprowadzone z niemiec to tylna klapa i dwoje drzwi trzeba było już robić bo dziury leciały szczególnie w tylnej klapie.
Czy polecił by ktoś dobrego lakiernika z rejonów Łodzi który podjął by sie malowania całości bez dachu ?? Cosmo 303 kolorek czarna. I orientacyjny koszt takiej zabawy. Orientowałem się że można w granicy 4 tys coś takiego zrobić ale trudno mi ocenić czy to dużo czy mało. No i czy ten ktoś ma kabine czy robi w garażu.
uwierz mi,że czy ktoś ma kabine czy nie to nic nie znaczy.Liczą się umiejętności i doświadczenie. Mówimy o 4 tys za same malowanie czy razem z bazą,lakierem itd.??
ja bez dachu i wnęk zapłaciłem 3100zł ze wszystkim ale to mój znajomy.
W 4 tys powinieneś mieć auto pomalowane na cacy... pod warunkiem że nie masz za dużo roboty z wyprawkami.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)