Ciê¿ko mi bêdzie teraz sobie przypomnieæ komunikat, to by³o ze 4 miesi±ce temu. Ale ja dok³ada³em czujnik, nie wymieni³em - mo¿e tu jest róznica.
Ciê¿ko mi bêdzie teraz sobie przypomnieæ komunikat, to by³o ze 4 miesi±ce temu. Ale ja dok³ada³em czujnik, nie wymieni³em - mo¿e tu jest róznica.
Mi siê zdaje , ¿e siê rozkodowa³ jako¶ , podmieniê pliki od kolegi i wgram do siebie , nic nie stracê a mo¿e pomo¿e :D
Nie liczy siê model, nie liczy siê moc... liczy siê marka.
W który miejscu w INPA szukaæ tej inicjalizacji ?
Jak wejdziesz w czujnik deszczu to na pewno znajdziesz co¶ wygl±daj±cego podobnie do inicjacji. Chyba gdzie¶ pod F6 lub F5 powinno byæ INIT lub jako¶ podobnie.
Tak jak siê spodziewa³em inicjalizacja nic nie da³a, mo¿e opiszê krótko mój problem. Dotyczy on BMW e53 3.0 231 KM, pad³ mi czujnik deszczu, kupi³em u¿ywany i kompatybilny z moim starym wg strony realoem.com. Czujnik zmierzchu dzia³a poprawnie, niestety czujnik deszczu nie dzia³a wcale. Zapewne muszê go kodowaæ prawda ? Czy wrzuci kto¶ ma³y opis jak tego dokonaæ ? Pozdrawiam.
PS chcia³em wczoraj skasowaæ inspekcjê oleju i wyskoczy³ mi komunikat "nicht zusammenpassende Versionen. Fehlfunktion ist moglich", brakuje mi jakiego¶ pliku ?
Ostatnio edytowane przez czerwony16 ; 20-07-2016 o 09:20
Nie mam tam opcji kasowania, powinny byc chyba 4.... Co do czujnika deszczu, to w ktorym module go szukaæ ? Znalaz³em co¶ takiego:
Czas na kodowanie...
Odpalamy NCS EXPERT. Nie bêdê pisa³ jak skonfigurowaæ profil bo jest tego pe³no na necie.
Wchodzimy w modu³ GM5 i szukamy pozycji REGEN SENSOR. Zmieniamy z nicht_aktiv na aktiv.
Nastêpnie wchodzimy w modu³ ALSZ i zmieniamy pozycje tak aby zosta³y jak poni¿ej:
DRL_DIMMUNG
wert_01 - dzienne na 0%, wert_02 - dzienne na 18%, wert_03 - dzienne na 30%
TAGFAHRLICHT_ECE
aktiv
GED_FL_ALS_DRL
aktiv
Help ;)
W inpa mam blad ze sensor optyczny nie zainicjowany, robiê inicjacje ale b³±d wraca...
Wys³ane z mojego HTC Desire 310 przy u¿yciu Tapatalka
e38 728, E39 523, E53 3.0i
¯eby wykonaæ inicjalizacjê potrzebna jest odpowiednia sekwencja. Nie wystarczy tylko skasowaæ opcje w Inpiê
ISTA i DIS opisuj± dok³adnie co i jak.
Z tego co kojarzê to jest to tak, ¿e kasujemy adaptacjê, wy³±czamy zap³on, w³±czamy na 20s, a nastêpnie wy³±czamy i w³±czamy.
Jako¶ tak podawa³a to ista.
Jak trafiê auto z czujnikiem deszczu to zrobiê opis co i jak
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Ok sprawdzê to, czyli tylko to robiê ? Czy potem inicjalizacje inpa tez ?