A autor w końcu na ile wycenia swojego furacza?
A autor w końcu na ile wycenia swojego furacza?
Strach mówić cokolwiek :D Bo tyle opinii tutaj :D
Jak masz czas i nie ma ciśnienia to ogłoszenie może wisieć ;)
Jako że mnie nie było dzis cały dzień na Forum i nie miałem jak poczyścić tematu to teraz to zrobię , troszkę za późno niestety.
Elvis i Adasio BAN na przemyslenie.
Od tego postu każdy następny OT bedzie też BAN.
Miłego wieczoru.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Czesc Euro. Kiedy ja bede sprzedawac samochod to po prostu zamówię rzeczoznawcę z Dekra który na podstawie wyposażenia i ogólnego stanu przygotuje wycenę samochodu. Wrzucisz na otomoto takie zestawienie i wystawisz samochod. Kupujący bedzie miał jasno na tacy co było malowane, co nie było itp. Taki kosztorys kosztuje 250 zł, zyskujemy wiele w oczach klientów (nic nie ukrywamy) i auto łatwiej sprzedać. Teraz prawie kazdy fundusz leasingowy czy bank korzysta z takich wycen i pomimo tego, ze auta często sa droższe niż na rynku to sie łatwo sprzedają. Na moje oko Twoje BMW jest warte 70-75 tys. Jezeli byłby to diesel wartość mogłaby byc większa (rynek wtórny rządzi sie wlasnymi prawami). Na przykład taki samochod w Niemczech kosztuje od około 17 tys euro czyli 68 tys zł. Jezeli dodać opłaty itp to cena wyjdzie koło 75, tylko ze taka ma mniej-wiecej 100 tys nalotu. Uważam, ze powinieneś zaprosić rzeczoznawcę, jezeli wynik współpracy bedzie Ci odpowiadać to umieścisz w ogłoszeniu a jak nie to stracisz to 250 zł. Zawsze auto moze zostać wycenione na wiecej, a Ty możesz je sprzedać taniej, to moze zostać odebrane z dobrym skutkiem przez kupującego. Uważam, ze za 7 letnie auto 15% początkowej wartości to i tak niewiele. Sam ostatnio kupiłem 5 letniego fiata za 50% ceny początkowej, a na dodatek ludzie sie o niego bili, tak więc nie ma zasady, ze najtańszy na allegro to okazja. Okazja to kupić za 70 i juz nic nie wkładać. Pozdrawiam
To jest bardzo dobry pomysł. Wołasz "dekre" odejmujesz klika k z sumy i gotowe;)!! Tak na serio to jeśli nie chcesz szybko pozbyć się auta to ceń je na tyle ile jest warte i tak powinno być. Nie wiedzę powodu dla którego Twoje auto miałby być tańsze niż w Niemczech skoro stan jest równie dobry.
Z tym rzeczoznawcą to niegłupie ;)
Poczytam o tym więcej w internecie w wolnej chwili.
Pozdrawiam
Ja kojarzę z allegro jedną E65 po lifcie , która stoi już rok gdzieś jak nie więcej.Cena na początku była w okolicach 100tyś o ile dobrze pamiętam , teraz jest 74,500 http://otomoto.pl/bmw-740-li-benzyna-gaz-C19451276.html i jak widać tez stoi dalej.Ale oczywiście życzę Ci abyś swoją sprzedał jak najkorzystniej , ponieważ masz piękny samochód, pozdrawiam.
ja ci tak szybko z własnego doswiadczenia powiem jak wyglądaja takie "wyceny auta" mam takie i takie, bla bla wymeniłem bla bla- Oooo to twoje auto tak z 50tys trzymaj i nie opuszczaj ani złotówki bo auto bla bla lub jak bedziesz sprzedawał bla bla biore, a pozniej jak juz kolega bedzie chcial sprzedać to kazdy napisze ze w DE kupi sobie 10tys taniej, ze ma zderzak nie oryginalny i realna cena to 35tys, sorry ale tak wygląda handel w polsce, wiekszość pisze ze przykładowo e38 nie kupisz dobrej poniżej 20tys pozniej kumpel forumowicz chce sprzedac i nikt nawet nie da 16tys. W ogóle w jakim jest celu taki post?? czy autor nie ma lub nie zna serwisów aukcyjnych gdzie mozna sprawdzic cena? wczesniej pisałem ze forum to składnica wiedzy na lata, jakie informacje można uzyskać po tym poście?
Żadnych... dla mnie takie posty to zaśmiecanie tylko forum. Co innego jak masz jakiś rarytas jeden na milion i nie ma z czym porównać. Jest alledrogo , znasz swoje auto i sam musisz je wycenić. Po jakimś czasie juz będziesz wiedział czy dałeś za dużo (brak zainteresowania).
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)