Więc w sumie to wiesz ile chcesz za auto i słuchał bym raczej swojego sumienia, a nie kolegów :) bo to nie paczka fajek.
Więc w sumie to wiesz ile chcesz za auto i słuchał bym raczej swojego sumienia, a nie kolegów :) bo to nie paczka fajek.
Euro, podeślij zdjęcia swojego auta na PW i ostateczną cenę za jaką byłbyś skłonny je oddać.
Strach mówić cokolwiek :D Bo tyle opinii tutaj :D
A autor w końcu na ile wycenia swojego furacza?
Jak masz czas i nie ma ciśnienia to ogłoszenie może wisieć ;)
Jako że mnie nie było dzis cały dzień na Forum i nie miałem jak poczyścić tematu to teraz to zrobię , troszkę za późno niestety.
Elvis i Adasio BAN na przemyslenie.
Od tego postu każdy następny OT bedzie też BAN.
Miłego wieczoru.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Czesc Euro. Kiedy ja bede sprzedawac samochod to po prostu zamówię rzeczoznawcę z Dekra który na podstawie wyposażenia i ogólnego stanu przygotuje wycenę samochodu. Wrzucisz na otomoto takie zestawienie i wystawisz samochod. Kupujący bedzie miał jasno na tacy co było malowane, co nie było itp. Taki kosztorys kosztuje 250 zł, zyskujemy wiele w oczach klientów (nic nie ukrywamy) i auto łatwiej sprzedać. Teraz prawie kazdy fundusz leasingowy czy bank korzysta z takich wycen i pomimo tego, ze auta często sa droższe niż na rynku to sie łatwo sprzedają. Na moje oko Twoje BMW jest warte 70-75 tys. Jezeli byłby to diesel wartość mogłaby byc większa (rynek wtórny rządzi sie wlasnymi prawami). Na przykład taki samochod w Niemczech kosztuje od około 17 tys euro czyli 68 tys zł. Jezeli dodać opłaty itp to cena wyjdzie koło 75, tylko ze taka ma mniej-wiecej 100 tys nalotu. Uważam, ze powinieneś zaprosić rzeczoznawcę, jezeli wynik współpracy bedzie Ci odpowiadać to umieścisz w ogłoszeniu a jak nie to stracisz to 250 zł. Zawsze auto moze zostać wycenione na wiecej, a Ty możesz je sprzedać taniej, to moze zostać odebrane z dobrym skutkiem przez kupującego. Uważam, ze za 7 letnie auto 15% początkowej wartości to i tak niewiele. Sam ostatnio kupiłem 5 letniego fiata za 50% ceny początkowej, a na dodatek ludzie sie o niego bili, tak więc nie ma zasady, ze najtańszy na allegro to okazja. Okazja to kupić za 70 i juz nic nie wkładać. Pozdrawiam
To jest bardzo dobry pomysł. Wołasz "dekre" odejmujesz klika k z sumy i gotowe;)!! Tak na serio to jeśli nie chcesz szybko pozbyć się auta to ceń je na tyle ile jest warte i tak powinno być. Nie wiedzę powodu dla którego Twoje auto miałby być tańsze niż w Niemczech skoro stan jest równie dobry.
Z tym rzeczoznawcą to niegłupie ;)
Poczytam o tym więcej w internecie w wolnej chwili.
Pozdrawiam
Ja kojarzę z allegro jedną E65 po lifcie , która stoi już rok gdzieś jak nie więcej.Cena na początku była w okolicach 100tyś o ile dobrze pamiętam , teraz jest 74,500 http://otomoto.pl/bmw-740-li-benzyna-gaz-C19451276.html i jak widać tez stoi dalej.Ale oczywiście życzę Ci abyś swoją sprzedał jak najkorzystniej , ponieważ masz piękny samochód, pozdrawiam.