Nie no z takim tuningiem jeszcze z Austrii to okazja- nic tylko jechac i brac, a tak na powaznie to po samych zdjeciach tak jak kolega wyzej napisal jedna wielka mina
Nie no z takim tuningiem jeszcze z Austrii to okazja- nic tylko jechac i brac, a tak na powaznie to po samych zdjeciach tak jak kolega wyzej napisal jedna wielka mina
a czemu mina unas niema już nic rosadnego do kupienia e38
a temu że brak kilku elementów z przodu wpływających trochę na jazdę i komfort (światła i brak PDC) wskazówka w "pionie" od temperatury ale obroty są tak nisko na biegu jałowym że sięgają przedostatniej podziałki przed zerem to nie jest V8 w dobrej kondycji.
Ja swoje 728i w polifcie z pełną elektryką dałem 22 tyś i tak kilka pierdół było do wymiany. To auto wiele mnie nauczyło a przede wszystkim cierpliwości do e38 ;)
Jeśli gość w komisie sprzedaje to auto za niecałe 11 000, to znaczy, że zapłacił za nie 8 000. Szukaj czegoś oryginalnego i polecam omijać komisy szerokim łukiem. Jeśli masz ograniczenia finansowe, to na pewno nie ma sensu karmić pośredników.
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
Może warto zainteresować się tym: http://7er.pl/showthread.php/32745-BMW-728iA-1996 Będziesz przynajmniej wiedział, co kupujesz, a to zaoszczędza sporo wysiłku i pieniędzy.
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
ta z linka z postu cicciugd to angol po przekładce.
730