Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: INPA B³±d skryptu i b³êdy:

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    740i 2000r
    Sk±d
    Pomorze

INPA B³±d skryptu i b³êdy:

Witam dzisiaj zacz±³em zabawê z INP¡ ver 5.0
    Wszystko pod³±czy³em raczej OK, program spolszczy³em ( na angielskiej wersji nie mia³em wypisanych nawet modeli aut - dziwne?)

Posiadam BMW 740i e38
    Wiêc w³±czam Shidt + f9 - stare modele
    Potem wyszukujê E38
    Wchodzê w obojêtnie jak± opcjê to wywala mi b³±d skryptu, pokazany na obrazku poni¿ej.
    Error Compiling script file!

Chcia³em siê dowiedzieæ jakie b³êdy mam i co oznaczaj±.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    e38
    Sk±d
    mazowieckie
    podgraj stare pliki jêzykowe i powinno dzia³aæ.
    To spolszczenie mo¿e byæ do innej wersji programu.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Mia³e¶ angola, wiêc wróæ do angola. Nie kombinuj na pocz±tku. We¼ to na spokojnie.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Na pocz±tek to sprawd¼ czy w folderze inpa->sgdat masz w ogóle pliki. Je¶li tak(je¶li nie to tym bardziej), to dograj pliki z nowszego spdaten.
    Albo brakuje Ci plików, albo masz ¼le skonstruowany plik z opcjami(komenda odwo³uje siê do pliku, którego nie ma)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    740i 2000r
    Sk±d
    Pomorze
    Przeinstalowa³em INPA - chc±c zachowaæ wersje angielsk±.
    Tylko wtedy mam funkcje F1 information i F2 script nie ma listy modeli samochodów.
    Jak znowu wgra³em spolszczenie to pojawi³y siê modele samochodów no ale znowu b³êdy skryptów.

Jutro (jak znajdê czas) postaram siê ¶ci±gn±æ inn± wersje INPY mo¿e co¶ skopane mam.

PS. dzisiaj kolejna "usterka" naprawiona progi boczne zaczepione poprawnie na zatrzaski, w sobotê mo¿e zainpregnuje i pomaluje miejsca zardzewia³em Hameraidem xD
    Jeszcze tylko ¿eby nie by³o problemów z odpalaniem - byæ mo¿e ten czujnik wa³ka rozrz±du i autko zacznie mi siê podobaæ.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Wymieñ czujniki i po sprawie.

W³asnie grzebanie to przyjemno¶æ ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    740i 2000r
    Sk±d
    Pomorze
    No mo¿e i (czasami) przyjemno¶æ ale jak czas leci. Teraz taki próg wymontowa³bym w 5 - 10 min, a wczoraj wymontowywa³em z 2h.

Ciekawi mnie jeszcze co siê znajduje zaraz za lewym (od kierowcy) progiem i przy samym kole przednim. Od t³umika co¶ chyba. Zdjêcia porobi³em no ale w pracy jestem i nie mam teraz jak wrzuciæ.

A odno¶nie czujnika to ju¿ zamówiony ori za 400 stówki.
    Ostatnio edytowane przez Lolo2 ; 29-08-2013 o 11:23

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    740i 2000r
    Sk±d
    Pomorze
    Witam;

Znowu bawi³em siê inp± inna wersja - od Mr. Love po instalacji zrobi³em aktualizacjê no i dalej problemy.

Je¿eli wchodzê w jak±kolwiek opcjê to wyskakuj± b³êdy (za³.3 i za³.5), trzeba klikaæ kilka razy enter zanim znikn±. Po kilkudziesiêciu sekundach znowu b³êdy siê pojawiaj±.
    Pomimo b³êdów uda³o i siê wej¶æ w niektóre opcjê, np. uda³o mi siê wy¶wietliæ b³êdy silnika (b³±d camshaft control) oraz je usun±æ. Natomiast nie uda³o mi siê usun±æ inspekcji oleju, zero reakcji w programie na przyciski reset - zapewne przez powy¿szy b³±d.

Kto¶ wie co zrobiæ aby INPA dzia³a³a poprawnie, co nie tak zrobi³em?
    Instalowa³em na Win XP wed³ug:
    http://moteo.pl/forum/Instalacja-pro...erfejs-USB-317

Kolejna sprawa wy¶wietli³em b³êdy odno¶nie czujników PDC pal± siê b³êdy wszystkich 8 czujników. Czy to mo¿liwe ¿eby wszystkie by³y padniête? Na stacji diagnostycznej powiedzia³ mi kole¶ ¿e niektóre dzia³aj± (metoda zbli¿enia rêki do czujnika) Próbowa³em wy³±czyæ PDC w Inpie no ale siê nie uda³o. ¯adne opcje Sound OFF nie dzia³aj±.

Nastêpna sprawa - po wgraniu spolszczenia Mw.Love nie w³±cza mi siê telefon, w ogóle siê nie zapala. Jak go w³±czyæ uruchomiæ? Jaka¶ opcja w Inpie pozwoli mi sprawdziæ czy tel jest aktywny?

Kolejna sprawa kupi³em czujnik wa³ka rozrz±du raz wmontowa³em go z lewej strony - b³±d dalej by³, potem zamontowa³em go z prawej strony b³±d dalej siê pojawia. Czy to mo¿liwe aby 2 czujniki pada³y? Czy mo¿e szukaæ winy gdzie indziej?

Jak sprawdziæ jaki mam soft w komputerze - navi? Op³aca siê aktualizowaæ ten soft? S± jakie¶ korzy¶ci z tego?

Podobne w±tki

1. b³êdy E38 INPA
    Przez KAMILOS w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 20-07-2013, 17:08
  2. [silnik] m62b44 nierówna praca b³êdy INPA
    Przez ruti w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-03-2013, 20:46
  3. [diagnoza] B³êdy - INPA - E38 740i
    Przez neonunit w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24-02-2013, 20:34
  4. [elektronika] b³êdy w INPA
    Przez e4r5t w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22-03-2012, 20:19
  5. [diagnoza] Inpa, b³êdy do przet³umaczenia :)
    Przez lockbud w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-06-2011, 20:34

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •