Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: [mechanika] Ubytek płynu chłodniczego

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    Cytat Zamieszczone przez komando07
    Tak dopowiem i ja; że nagle stajesz przed autem które sobie wymarzyłeś i jest w zasięgu ręki, to czlowiek nie zachowuje zimnej krwi a rozpływa sie jak galareta :P jest to przecież takie ludzkie kiedy autko kupujesz dla siebie , zimną krew mysle że może zachować cwaniaczek ktory oglądając auto myśli ile na nim jeszcze zarobi :razz: my kupując widzimy nieraz jakies drobne mankamenty ale twierdzimy że z tym sobie poradzimy a potem to juz tylko bajka ;D
    Piekne powiedziane :)
    To ja i ja dopowiem swoja historie.... Kiedys namowilem ojca na mazde 323f... znalazlem w dobrej cenie w wawce, srebrna, ladniutka, sprzedawalo je malzenstwo, bardzo wzbudzajace zaufanie, sprzedawali poniewaz dziecko w drodze (pani w ciazy byla) i potrzebowali innego samochodu. Umowilismy sie z kolesiem u Kiljanczyka i.... ten sukinsyn na stacji (podejrzewam ze w lape na boku dostal) stwierdzil ze bezwypadkowa, ze silnik, skrzynia, zawias ideal.... Po dwoch miechach okazalo sie ze samochod spawany z dwoch (tylne slupki), silnik i skrzynia padly... jak pojechalem do kolesia stali sie z zona zupelnie innymi ludzmi, arogancki cwaniak i wulgarny babsztyl.... nie wyrobilem musialem mu przy... i sprawa sie skonczyla na policji....dla mnie 8/ Takze Jey.... glowa do gory, zawsze moglo byc gorzej :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL individual 97r.
    to całkowita prawda trzeba mieć jeszcze trochę szczęścia w kupowaniu używanych aut a już na pewno 10 letnich aut .
    ja troszkę inaczej do tego zawsze podchodziłem skoro chcę używane to muszę się liczyć że mogę trafić na pewne awarie wiadomo nie mam tu na myśli zbliżającego się remontu silnika i auta spawanego z dwóch części bo gdybym nie umiał takiego czegoś rozpoznać to na pewno bym się sam nie zdecydował na zakup sprawdzał bym pewnie w Aso itp,
    ale zawsze widzę mniej więcej co się kupuje sprawdzam wizualnie auto u mnie to podstawa jak jest podniszczone odpuszczam skoro widzę na liczniku 200tyś km. a skóra wytarta i kierownica już pęka to co mam dalej oglądać?? następna sprawa bezwypadkowość nie mówię tu o malowaniu elementów to zupełnie inna sprawa,historia auta ksiązka serwisowa właściciel.
    I jazda próbna jak jeździ i się ta jazda podoba to uważam że trzeba ryzykować i kupić martwić się potem, pamiętam jak ojciec kupił kilka lat temu 124 od lekarza myślał że to musi być super autko a okazało się po przeszczepie! a ja kupiłem od cygana handlarza i byłem bardzo zadowolony więc nie ma na to reguły od kogo kupujemy musimy być sami spostrzegawczy.
    wiem jedno jeszcze nie raz będę tu dobijał o pomoc co się stało bo nie chce moje 7 jechać itp. :x :( wiem to na pewno w końcu to auto ma juz 11 lat więc muszę mu to wybaczyć a to że częsci drogie i naprawy to juz co innego nie trzeba było v12 kupować :D
    kolega ostatnio zakupił okazję aż mi go żal ale chciał być mężczyzną i pokazać żonie że się zna kupił za 7tys zł. forda i miesiąc się nacieszył już wiem że wzięli kredyt na naprawy to jest dopiero cyrk.
    pamiętam słowa jednego mechanika „stać cię na używane auto to w kieszeni musisz mieć 1/3 jego wartości na ewentualne naprawy w pierwszych miesiącach jazdy” i to jest chyba prawda.
    Teść się ze mnie wyśmiewa że kupuje takie stare auta ale on nie rozumie że ja wole stare z najwyższej półki i trochę po inwestować w nie niż kupić nową hondę z fabryki i jeździć na gwarancyjne przeglądy ciesząc się bezawaryjnością.

JEY naprawiaj auto i ciesz się dalej a jak jest tak mocno źle to nic straconego wystawiaj i sprzedawaj życie toczy się dalej

Pozdrawiam

Pragnę poinformować ze usterka w moim aucie została zlokalizowana. Otóż pękł jakiś trójnik przy chłodnicy (nie pamiętam dokładnie, ale coś mi mechanik mowił że 32x32x12 i do tego rurka 14 fi czy jakoś tak). Cały płyn sobie spokojnie przez niego uciekał i zbierał sie pod autem na osłonie :) Aż dziw bierze że zwiało 5 litrów a ani kropli nie znalazłem na glebie pod autem. No ale nie są to uszczelki, chłodnica ani nic w tym stylu co kosztuje kilka tyś. Tak więc częśc została zamówiona i mam nadzieję że na dniach będe miał auto spowrotem.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    No to super że tylko tyle ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

7ka
    Gość
    dziwne ze te 5l "wyparowalo" :/

szczescie w nieszczesciu.... :D

moze wreszcie pochwalisz sie nia w "przedtaw sie...."

Oczywiście że się pochwalę, tylko musi auto do mnie wrócić i zrobie jakieś fotki fajne, bo na razie mam takie troche badziewne z ogłoszenia o sprzedaży.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez 7ka

moze wreszcie pochwalisz sie nia w "przedtaw sie...."
    bo dostaniesz ostrzezenie! :hah:

Troche to dziwne dla mnie.
    Prawie rok na forum, ponad sto postow napisanych i jak nic zlamanie regulaminu.
    Napisz kilka slow o swojej lalce i podrzuc normalne fotki, bo mam wrazenie ze troche w ch...a z nami lecisz.
    Poki co widac ze tylko ciagniesz z tego forum niewiele dajac.

Ciesze sie ze to tylko wezyk. Oby to byl koniec problemow. Oby...
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Spoko, spoko, chciałem po prostu przedstawić auto z jakimiś fajnymi zdjęciami, ale skoro tak, to zapraszam do działu "Przedstaw się..."

Pisałem Joy że z duzej fali mały desz Ciesze się z Toba że to juz po sprawie i nareście bedziesz mógł sie cieszyc swoją upragniona V-12 ;D na full.... :D

Uprawnienia umieszczania postów