witam serdecznie opisze swój piekielny problem. Autko to Bmw e32 730i Automat
1. Jakiś czas temu pokazał mi się błąd Getribeprogram oraz baterienprogram, zaczęło się to pokazywać po awari alternatora wracałem na samym aku 30km do domu napięcie pod domem wynosiło już 7v jeżeli zgaszę samochód i odpalę błędu niema pojeżdżę na zimnym błędu nie ma, bardziej agresywnie też nie jeżeli jadę spokojnie przeciąga biegi na ekonomie albo jak jadę równym gazem zrzuca na niższe po czym pokazuje się ten błąd i skrzynia wchodzi na tryb awaryjny muszę wyłączyć samochód włączam i błąd znika na manualu jak jeżdżę błąd nie występuje byłem u mechanika specjalizującego się w skrzyniach ale jakoś nie potrafił zrozumieć o co mi chodzi powiedział że przyczyną nie jest usterka mechaniczna, olej w skrzyni jest przezroczysty, jego stan jest ok skrzynia w 2010r. po generalnym remoncie, przejechane ma od regeneracji 15tyś km. podłączałem autko pod komputer pokazało błąd konwerter momentu obrotowego(pisze z pamięci jutro się upewenie czy na bank tak pisało, jest to bardzo uciążliwe i robi się coraz częściej zwłaszcza jak jeżdżę po mieście przeciągnie bieg zmieni przy mocnym szarpnięciu i pokaże błąd :/
2. drugą awaria jest to że z lewej kratki leci ciepłe powietrze z prawej nie, wymieniałem elektrozawory na inne i dalej to samo, zregenerowałem swój też nie pomogło. cały czas leci ciepłe powietrze.
3. no i 3 przestało działać światło mijania w prawej lampie wszystkie inne światła działają, sprawdziłem żarówkę jest ok brak napięcia w kostce, uciąłem kostkę i sprawdziłem kawałek dalej i tak niema w niej napięcia. lewe światło mijania się świeci i tam napięcie jest.
panowie pomóżcie mi przezwyciężyć te usterki bo są uciążliwe....