Witam mam tego typu problem ze świeci mi sie cały czas kontrolka od kontroli trakcji a od abs-u nie. Co może być przyczyną ?
Witam mam tego typu problem ze świeci mi sie cały czas kontrolka od kontroli trakcji a od abs-u nie. Co może być przyczyną ?
Kolego sprawdź linke pod maską mi w e39 się zwyczajnie urwała
W którym miejscu jest ta linka ?
szczerze Ci powiem ze v8 mam od nie dawna i nawet nie zaglądałem jeszcze gdzie ona leci w tym motorze powinna być w okolicach przepustnicy jutro zrobię fotkę to wrzucę...możesz ewentualnie kogoś poprosić żeby przekręcił zapłon a Ty obserwuj pod maską gdzie nastąpi ruch to jest właśnie test tej linki czy jest na swoim miejscu i zobaczysz gdzie powinna lecieć
Ale przepustnice mam elektroniczna wiec jak będziesz miał jak to zrób fotkę i zobaczymy może to akurat to o czym mówisz bo widzę ze mamy identyczne silniki.
Linka powinna być w czarnym pancerzu. Widać ją po podniesieniu pokrywy silnika. Biegnie z okolic lewego błotnika ku środkowi do przepustnicy. Położona jest w okolicach filtra oleju i gumowego przewodu od układu chłodzenia
Ok dzieki dzisiaj sprawdze :)
Czujniki w przednich i tylnych kołach nowe włożone (ori) wiec to raczej wykluczam. Jak prostym sposobem sprawdzić pozostałe dolegliwości ?
Skoro masz elektroniczna przepustnice to auto po lifcie - brakowalo tego w twoim pierwszm poscie jak i informacji czy masz ASC czy DSC!
Jesli swieci sie tylko trakcja to najprawdopodobniej elektronika ABSu nie zakodowana do auta, czujnik kata skretu nieskalibrowany (DSC), niesprawna pompa doladowujaca
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!