przepraszam mój błąd... jest tylko DSC, czyli mam to skalibrować pod komputerem czy coś jest do wymiany?
przepraszam mój błąd... jest tylko DSC, czyli mam to skalibrować pod komputerem czy coś jest do wymiany?
a jakie masz opony? taki rozmiar jak chce fabryka czy inny? chociaż jakbyś miał zły rozmiar to powinien to łapać także abs...silniki mamy identyczne i w dodatku jesteśmy także sąsiadami:)jeśli jeszcze potrzebujesz tej fotki to mam zrobioną
Hehe no można powiedzieć ze sąsiadami ;] z tyłu mam 275/40/19 a przód 255/40/19 wiec nie wiem czym dobre czy nie. No jeśli miałbyś fotke to możesz wrzucić
jest jeszcze przy dsc czujnik polozenia kierownicy albo skalibrowac albo do wymiany czujnik przyspieszenia znajduje sie pod fotelem kierowcy bez kompa nieobejdzie sie
Aha czyli nic nie zdziałam bo nie mam możliwości podpięcia.
Kolego tu masz fotkę tej linki
a to mój błąd przepraszam...a tak swoją drogą z ciekawości to jak jest to rozwiązane w wersjach po lifcie
U mnie było identycznie, świeciła się trakcja a abs nie. ABS działał normalnie a trakcja albo od odpalenia była wyłączona(świeciła się kontrolka) albo po paru metrach się wyłączała. W moim przypadku była to taśma w kierownicy tam jest czujnik srętu kierownicy. Po jej wymianie i ustawieniu czujnika i kierownicy na 0stopni przy prostej kierownicy jeszcze zbieżność musiałem poprawić i teraz działa jak trzeba. Jakby było cokolwiek z czujnikami w kołach padłby też ABS
dzisiaj pojawil się u mnie ten sam problem odebrałem auto od mechanika wymieniałem wahacze górne tyłu i podczas powrotu do domu zapaliła się kontrola trakcji(DSC) po zgaszeniu silnika błąd znikł ale powrócił po przejechaniu kilku kilometrów jutro podłączam kompa zobaczę co pokaże no i jadę na zbieżność bo teraz walcze z kierownica aby prosto jechać :D