Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: sprê¿yna BMW e38 750 il

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Bimmer
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750 il
    Sk±d
    Wroc³aw

sprê¿yna BMW e38 750 il

Witam szanownych kolegów i proszê o radê. Wczoraj wdupi³em siê w dziurê na naszych piêknych, równych polskich drogach i pêk³a mi sprê¿yna zawieszenia przód lewa strona. Pytanie: Wymieniaæ dwie czy tylko jedn±? Ewentualnie proszê o radê na jak± wymieniæ, bo na rynku jest ca³a masa sprê¿yn ró¿nych producentów w ró¿nych cenach. Ewentualnie czy kto¶ z u¿ytkowników forum wymienia³ ju¿ sam sprê¿yny i móg³by podzieliæ siê jakimi¶ praktycznymi wskazówkami itp. Z góry dziêkujê. Bimmer
    U¶miech wêdruje daleko.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Sk±d
    Kraków
    najlepiej 2 szt u¿ywki w dobrym stanie nie bêdzie problemu ¿e stoi za wysoko albo nie pracuje jak trzeba.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar lionix
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    728 E38
    Sk±d
    £dz
    ja bym sprawdzil reszte zawiasu czy nic sie nie pogielo przy takim pieprzniêciu
    no i felga

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    Mi pêk³a prawa z przodu i czeka na wycenê od ubezpieczyciela. Dodatkowo zapali³ siê ABS, mam zakwalifikowany do wymiany czujnik w kole. Z ró¿nych wzglêdów trochê to trwa, pierwsze oglêdziny zrobi³o PZU i wycenili szkodê na 800 z³. (czê¶ci i wymiana) ¦miechu warte. Teraz wycenia to AXA. Zobaczymy na ile oni to wyceni±. Swoj± drog± mama kosztorys z ASO i oni krzycz± 2700 z³. Jak dostanê kasê to kupuje komplet Bilstein B3 nr katalogowy 36-133314 z przesy³k± do Polski ok. 470 z³ za dwie.
    http://web1.carparts-cat.com/default...F018019&12=140
    a tu potwierdzisz sobie cenê:
    http://www.bilsteinpolska.pl/products
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar arturkkk
    Do³±czy³
    Jun 2012
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    Lublin
    Oczywi¶ci mo¿na wywaliæ kupê pieniêdzy na nowe sprê¿yny i mo¿e siê okazaæ, ¿e co¶ nie tak. Sprê¿yny fabrycznie by³y dobierane w zale¿no¶ci od wyposa¿enia pojazdu. Na zwojach s± oznaczenia w postaci kolorowych pasków. Moja rada to zmierz elektroniczn± suwmiark± ¶rednicê sprê¿yny (niestety 0,1 robi ró¿nicê) i postaraj siê zdobyæ dwie takie same. Nie daj siê namówiæ na wymianê jednej. Oczywi¶cie mo¿na to zrobiæ i je¼dziæ lepiej ni¿ jakim¶ VW ale przecie¿ nie po to mamy nasze Bawarki>

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Bimmer
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750 il
    Sk±d
    Wroc³aw
    Naprawione wszystkim wielkie dziêki za info. Ale nalo¿enie sprê¿yne na amor to sztuka i nie ka¿dy potrafi siê do tego zabrac jak trzeba. Bylem w 3 warsztatach we Wroc³awiu zanim trafi³em do Janka na przeciwko Magnolii. Naprawdê polecam. £±czny koszt naprawy 400 PLN bez zakupu sprê¿yn.
    U¶miech wêdruje daleko.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Sk±d
    Kraków
    wiem na wymienia³em siê trochê sprê¿yn i amorów w ró¿nych e38 najlepiej zak³ada siê obni¿aj±ce. Mam stacjonarny przyrz±d do tego i powiem tak ¿e sprê¿yny w e38 z przodu to jest jaki¶ dramat, s± bardzo rozprê¿ne to co jest ¶ci¶niête po wyjêciu McPersona to ok po³owa d³ugo¶ci rozprê¿onej sprê¿yny. Bez dobrego stacjonarnego ¶ci±gacza nie ma siê za co zabieraæ.

Podobne w±tki

1. [zawieszenie] [E38] 728i - Piszczy sprê¿yna/amortyzator w prawym tylnym kole
    Przez djbinek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 04-07-2012, 23:40
  2. bmw e38 750 lpg
    Przez oizo_pl w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29-10-2010, 09:48
  3. POMOCY!!! BMW E38 750
    Przez Leonvanos w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15-06-2010, 20:16

Uprawnienia umieszczania postów