Witam
Mam problem z moj± BMW e38 735iA 1999r., a mianowicie samochód na zimnym silniku np. po nocy zaraz po odpaleniu ga¶nie, za 3 odpaleniem zaczyna pracowaæ i silnikiem strasznie trzêsie, chyba nie pracuje na wszystkich garach, ¶mierdzi nie spalon± benzyn±, zapala siê ¿ó³ty Check Engine i miga jak siê ju¿ trochê rozgrzeje do ok 40C wszystko ustaje i jest ok na benzynie i na gazie. Pod³±czy³em komputer z moim mechanikiem i na pocz±tku rozruchu wyskakuje b³±d P1519 co oznacza czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du, pó¼niej b³±d ten znika i pojawia siê b³±d nr. P0111, który oznacza przep³ywomierz i tak ju¿ zostaje. Teraz nie wiem czy mam wymieniaæ przep³ywkê czy mo¿e czujnik wa³ka ale ten b³±d znika pó¼niej. Na forach wyczyta³em tak¿e o uszczelkach pod kolektorem ss±cym, które mog± powodawaæ takie objawy. Chcê zaryzykowaæ wymieniaj±c te uszczelki i zobaczyæ co siê bêdzie dzia³o ale sam ju¿ nie wiem. Mo¿e kto¶ z forumowiczów mia³ podobne objawy i podzieli siê swoj± wiedz±. Czy to mo¿e powodowaæ wy³±cznie przep³ywomierz.