mam zastrze¿enia co do pracy dwóch cylindrów w swoim M52TUB28, zamieszczam screena:
co to mo¿e oznaczaæ ? proszê o szybk± odpowied¼
Pewnie telepie silnikiem... bo nie pracuje na jeden cylinder.
Padniêta ¶wieca, cewka, albo wtryskiwacz. Spróbuj przekrêciæ ¶wiece pomiêdzy 5 a innym cylindrem i sprawd¼ co sie dzieje. Jesli nie przeniesie siê b³±d na inny cylinder zobacz z cewk±, jesli nie cewka to wtryskiwacz benzyny. Jesli nic siê nie zmieni i dalej na 5 cylindrze b³±d zostanie - musisz pojechac do elektryka, bo pewnie jaki¶ kabelek siê przerwa³ albo przegni³
Cylinder 3 zostaw w spokoju, bo z nim jest wszystko ok, a to ze warto¶ci na wykresie wzros³y spowodowane jest problemem z cylindrem 5
e38 m62TUb44 740i
najweselsze jest to ¿e kiedy wymieni³em cewkê na BREMI i wtryskiwacz na 1 cylindrze na nowy Ori to b³±d wtrysku i wypadania zap³onu powraca³ ale teraz widaæ ¿e pracuje dobrze mo¿e kasowanie adaptacji pomog³o ?
¶wiece maj± 2 miesi±ce i mo¿e oko³o 2 ty¶ km przebiegu cewki mam boscha po za t± na 1 cylindrze.
tylko na zimnym telepie i czuæ nie spalon± benzynê, a jak wrzucê D i wcisnê gaz to nie ma takiego kopniaka jak na nagrzanym silniku.
By³em dzisiaj u mechanika i podsun±³ mi pomys³. Czy na oleju 10W40 zamiast jak powinno byæ 5W40 mog± ciê¿ko chodziæ zawory(na zimno) ?
Przy³±cze siê do tematu, otó¿ wczoraj pod³±czy³em kompa i ci±gle mam ten sam b³±d "fuel trim bank 1" i short circuit to ground z kolei na trzech cylindrach skacz± mi warto¶ci od 0.200 do prawie 0.600. Nie mam ju¿ pojêcia co robiæ, koledzy na forum poradzili ¿eby poje¼dziæ na Pb ¿eby wróci³o do normy ale po miesi±cu dalej to samo.co dalej Panowie?
BMW - rado¶æ z jazdy!
Panowie przyczyn mo¿e byæ wiele, trudno jednoznacznie wskazaæ ¿e to czy tamto.
DO przegl±du;
-uk³ad zap³onowy
-uk³ad zasilania
UWAGA WA¯NE-RADA wymieniajcie profilaktycznie ¶wiece zap³onowe, a ju¿ najpu¿niej wed³ug wskazañ, bo os³abiona ¶wieca uszkadza kolejny element uk³adu zap³onowego czyli cewki,fajki cewek i przewody zap³onowe (je¶li s±). Nie wspominaj±c ju¿ o pogorszonych osi±gach do których przecie¿ nasze kochane autka zosta³y stworzone.
tylko ¿e ja b³±d wtryskiwacza mia³em na 1 cylindrze a kiedy wypada³ zap³on i by³a w³±czona gazownia to nie da³o siê jej wy³±czyæ (przyciskiem z poziomem paliwa) czy to mo¿e byæ problem z gazem ? te korekty co zamie¶ci³em wy¿ej s± sprawdzane na benzynie ale na gazie jest niemal identycznie
Jeszcze jedno, czy brak mufy uszczelniaj±cej w kolektorze ss±cym mo¿e robiæ takie jaja ? nr 15 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts...95&hg=11&fg=40
To i ja sie przylacze. U mnie wyglada to tak http://www.youtube.com/watch?v=SDKZC...ature=youtu.be Silnik nie drgnie, obroty stabilne. Swieczki nowe, cewki na 100% sprawne, wtryski nie wiem, ale byly podmieniane z drugiego auta. Przed czyszczeniem adaptacji wartosci byly duzo wyzsze.