Radio mam TTI TCB 880. W poprzednich samochodach miałem antenę LEM 1,5 m magnes, a obecnie kupiłem magnesową, wysokość ok 40 cm, nie ma firmy napisanej.
Radio mam TTI TCB 880. W poprzednich samochodach miałem antenę LEM 1,5 m magnes, a obecnie kupiłem magnesową, wysokość ok 40 cm, nie ma firmy napisanej.
No radio nie jest jakieś tam najgorsze, ale ciekawe jak z anteną. 40 cm to nie antena ;) skoro nie ma nawet na niej nazwy firmy to być może że wina leży po stronie właśnie tej antenki.
Moim zdaniem antena to min. 1m, chyba, że zależało Ci na krótkim bacie to wtedy proponował bym antenę helikalną np taką : Sirio Delta 27 m-95, która ma 95cm, ale jej praca jeżeli chodzi o odbiór jest porównywalna do anten 1,5m, trochę gorzej z nadawaniem, ale do 6-7 km spokojnie doleci
A wygląda ona tak http://img194.imageshack.us/img194/2359/dscn0245z.jpg
to jest zresztą mój montaż na VW Passacie B3, co prawda dziura w dachu, ale oczywiście jest możliwość zamontowania jej na magnesie.
Tak czy inaczej, w pierwszej kolejności sprawdź na innej antenie czy będzie poprawa, a myślę że powinna być, bo być może trafiła Ci się jakaś podróba antenki i to ona może powodować takie cyrki.
Spróbuję założyć tego Lem-a co miałem wcześniej i zobaczymy.
Witam,
Mam podobny problem. Antena pirat na klapie bagażnika + radio ALAN100+. Ja wszystko ładnie słyszę a mnie nikt.
Gdy nacisnę gruszkę to zauważyłem, że pojawiają się zakłócenia na monitorze a dokładnie NAVI.
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Nie wiem czy jest to kwestia silnego magnesu na antenie czy może kwestia poprowadzenia kabla antenowego.
Będę wdzięczny za poradę.
Wracam do tematu bo teraz przy nadawaniu słyszę siebie w głośnikach...