mam zastrzeżenia co do pracy dwóch cylindrów w swoim M52TUB28, zamieszczam screena:
co to może oznaczać ? proszę o szybką odpowiedź
Pewnie telepie silnikiem... bo nie pracuje na jeden cylinder.
Padnięta świeca, cewka, albo wtryskiwacz. Spróbuj przekręcić świece pomiędzy 5 a innym cylindrem i sprawdź co sie dzieje. Jesli nie przeniesie się błąd na inny cylinder zobacz z cewką, jesli nie cewka to wtryskiwacz benzyny. Jesli nic się nie zmieni i dalej na 5 cylindrze błąd zostanie - musisz pojechac do elektryka, bo pewnie jakiś kabelek się przerwał albo przegnił
Cylinder 3 zostaw w spokoju, bo z nim jest wszystko ok, a to ze wartości na wykresie wzrosły spowodowane jest problemem z cylindrem 5
e38 m62TUb44 740i
najweselsze jest to że kiedy wymieniłem cewkę na BREMI i wtryskiwacz na 1 cylindrze na nowy Ori to błąd wtrysku i wypadania zapłonu powracał ale teraz widać że pracuje dobrze może kasowanie adaptacji pomogło ?
świece mają 2 miesiące i może około 2 tyś km przebiegu cewki mam boscha po za tą na 1 cylindrze.
tylko na zimnym telepie i czuć nie spaloną benzynę, a jak wrzucę D i wcisnę gaz to nie ma takiego kopniaka jak na nagrzanym silniku.
Byłem dzisiaj u mechanika i podsunął mi pomysł. Czy na oleju 10W40 zamiast jak powinno być 5W40 mogą ciężko chodzić zawory(na zimno) ?
Przyłącze się do tematu, otóż wczoraj podłączyłem kompa i ciągle mam ten sam błąd "fuel trim bank 1" i short circuit to ground z kolei na trzech cylindrach skaczą mi wartości od 0.200 do prawie 0.600. Nie mam już pojęcia co robić, koledzy na forum poradzili żeby pojeździć na Pb żeby wróciło do normy ale po miesiącu dalej to samo.co dalej Panowie?
BMW - radość z jazdy!
Panowie przyczyn może być wiele, trudno jednoznacznie wskazać że to czy tamto.
DO przeglądu;
-układ zapłonowy
-układ zasilania
UWAGA WAŻNE-RADA wymieniajcie profilaktycznie świece zapłonowe, a już najpużniej według wskazań, bo osłabiona świeca uszkadza kolejny element układu zapłonowego czyli cewki,fajki cewek i przewody zapłonowe (jeśli są). Nie wspominając już o pogorszonych osiągach do których przecież nasze kochane autka zostały stworzone.
tylko że ja błąd wtryskiwacza miałem na 1 cylindrze a kiedy wypadał zapłon i była włączona gazownia to nie dało się jej wyłączyć (przyciskiem z poziomem paliwa) czy to może być problem z gazem ? te korekty co zamieściłem wyżej są sprawdzane na benzynie ale na gazie jest niemal identycznie
Jeszcze jedno, czy brak mufy uszczelniającej w kolektorze ssącym może robić takie jaja ? nr 15 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts...95&hg=11&fg=40
To i ja sie przylacze. U mnie wyglada to tak http://www.youtube.com/watch?v=SDKZC...ature=youtu.be Silnik nie drgnie, obroty stabilne. Swieczki nowe, cewki na 100% sprawne, wtryski nie wiem, ale byly podmieniane z drugiego auta. Przed czyszczeniem adaptacji wartosci byly duzo wyzsze.