Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: [ pozostale] webasto

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i M62
    Webasto ma bezpiecznik 20A, więc w ciągu jednej godziny bierze ok. 20Ah. Jeżeli włączamy na 30 minut, to pobierze ok. 10A więc aż tak strasznie nie rozładuje nam akumulatora. Musi coś innego brać prąd, albo akumulator się rozładowuje / ma zmniejszoną pojemność.

Pozdrawiam

21:15

To co napisałem wyżej jest w przypadku podgrzewania silnika. Zaś kiedy chcemy ogrzać wnętrze do tego trzeba dodać jeszcze pobór prądu przez nagrzewnicę (wiatrak) i tu może wyjść dużo :)

Pozdrawiam

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Chyba nie jest z tym tak zle, w koncu plyn pompuje pompka z webasto, ktore bedzie musialo ogrzac dodatkowo plyn z nagrzewnicy (o ile i tak tego nie robi) dodatkowy pobor bierze sie z dzialania kompletu nawiewow ktory w ktoryms momencie bedzie chodzil na dosc duzych obrotach i wzglednie panel klimatyzacji. Jak Webasto bedzie chodzilo cale 30min a aku nie bedzie solidne to sila rzeczy martwych nie da rady, a przeciez na rozruch silnik tez potrzebuje sporo pradu...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i M62
    Twoje auto to na pewno potrzebuje dużo - wiem po swoim :) (530D).
    Podejrzewam, że wiatraki mogą brać najwięcej z tego wszystkiego.

Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    Widze ze kazdy prawie kazdy walczy z tym webasto. u mnie jest znowu tak ze panel swieci ustawiam tem na maxa i dmuchawy tez, wszystko churgocze churgocze mniej wiecej 30 h ide do auta i jest zimno. Dwa razy tak wczoraj i dzisiaj rano z kablami latalem po sasiada. I teraz niewiem czy mam tylko przeiwtrzanie czy co mam czy moze czego niemam?? Ale naklejke mam zw webasto cos tam itd na lewym puklu pod maska. Mam tez polskie menu wgrane i dalej nie umie tego obslugiwac. dziwne nie??

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Masz opcje:
    Ogrzewanie
    Przewietrzanie
    czy tylko:
    Przewietrzanie?

Jak nie masz typowo ogrzewania to przewietrza Ci auto.
    Nie korzystaj z tego, jeżeli webasto jest i działa to idzie do programować opcję ogrzewania postojowego.

Jeżeli masz ogrzewanie a i tak leci ciepłe to albo masz zapowietrzone webasto albo świece do wymiany.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów