Nie oszukujmy się, podejście zalozyciela tematu do 760 z góry go skresla jako posiadacza takiego wozidla. Po drugie nikt nie napisał, ze DOBRE 745i można kupic za 40 tys , a co dopiero 760..
Nie oszukujmy się, podejście zalozyciela tematu do 760 z góry go skresla jako posiadacza takiego wozidla. Po drugie nikt nie napisał, ze DOBRE 745i można kupic za 40 tys , a co dopiero 760..
No tu akurat nie masz racji- rynkiem wtornym rzadzi popyt i podaz a nie cenniki w salonie,
na 745 jest wiekszy popyt i dlatego akurat te modele osiagaja wyzsze ceny jak 760.
Podobnie jest przy E38 - 750i model prawie niesprzedawalny wiec mozna je kupic juz ponizej 10tys gdzie za adekwatna 740/735 trzeba polozyc wiecej
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 20-08-2013 o 23:27
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Tu się z kierownikiem nie zgodzę popyt swoją dragą a podaż swoją 760 i il jest mała podaż tych modeli procentowo do pozostałych wyszło z 5-10% a ceny wypasionych i dobrze utrzymanych egzemplarzy są dużo wyższe niż modeli tzw. podstawowych 730/740/745 itd potwierdzić to może osoba która szukała wypasionej e 38 750i il czy też 760il nie wspominając o wersjach indywidualnych tych modeli dla przykładu znajdź mi na przykład e32 e38 nie wiem jak w e65/66 750il/760il higeline tańszą od modeli niższych te auta na akcjach schodzą na pniu za kwoty dużo wyższe niż pozostałena zasadzie za długo myślisz i masz po aucie :D
A co sądzicie o 745i ?
Konkretnie przypadł mi do gustu ten egzemplarz:
http://otomoto.pl/bmw-745-czarna-ide...C30342329.html
Ważne, żeby był z Full Opcją, bo po pierwsze łatwiejsza odsprzedaż, po drugie miło mieć takie bajery jak masaż, wentylacja, dwusterefowa klima czy night vision.