Cytat Zamieszczone przez Aldik
Cytat Zamieszczone przez Sebek
Cytat Zamieszczone przez Aldik
Cytat Zamieszczone przez EVAN
Pewnie I rejestracja była w 1999 a gościu nie znając się na rzeczy wypisuje takie bzdury.
Ja miałem auto z 1994 roku a I rejestracja była w !! 1997 !! więc w sumie auto mogłem sprzedawać jako rocznik 1997 :D
Z tego co wiem to we FRancji/Włoszech liczy sie pierwsza rejestracja a nie produkcja... tylko my na to tak patrzymy, a w koncu jedyna różnica w tym wszystkim to potem cena auta :)
Tym o to sposobem można auta odmłodzić i u nas rejestrować jako np 99 :) Nawet z autami z niemiec robią takie numery...

Data produkcji to data produkcji a data rejestracji to data rejestracji - i wszedzie jest tak samo.
A własnie nie - poważnie pisze, stąd czasami są jaja, juz sie spotkałem z tym ze dało sie wywnioskować date produkcji tylko po VIN bo w żadnych papierach tego nie bylo :) Właśne hmm chyba Włosi mają jakoś tak dziwnie w papierach namieszane, hmm popatrze w komisie znajomego czy stoi jakiś "włoch" i zerkne w papiery jak to wygląda z nimi i napisze..

Ja tutaj mowie o faktach - chyba nie chcesz powiedziec ze auto wyprodukowane w 96 a zarejestrowane w 99 jest wyprodukowane w 99 ;D

Problemem moga byc papiery danego kraju w ktorych wpisuje sie tylko date rejestracji a nie produkcji a polscy urzednicy przepisuja to na slepo.

W niemieckiej karcie samochodu napisane jest dokladnie kiedy auto zeszlo z tasmy - a w briefie kiedy zeszlo z tasmy i kiedy zostalo zarejestrowane.

Niestety karta samochodu - ktora otrzymuje sie przy zakupie nowego auta nie trafia najczesciej jako dokument do nastepnego wlasciciela.

Ewenementem jest tez wypisywanie przez wielu sprzedawcow na Allegro - pierwszy wlasciciel, sprowadzone rok temu ....... (pierwszy w kraju i dziesieciu za granica ;D )