Witam
Dzi¶ wymienia³em z prawej strony przód piaste z ³o¿yskiem poniewa¿ stare od kilku dni strasznie "bucza³o" przy wyjmowaniu starej piasty (nie by³o problemu, zesz³am lekko" zauwa¿y³em ¿e czujnik jest tak jak bym przy tym kole zêbatym z piasty, natomiast po w³o¿eniu nowej piasty a raczej przy próbach, nie mog³em jej za³o¿yæ poniewa¿ tak jak by czujnik j± blokowa³, wystawa³ za bardzo i te ko³o zêbate nie mog³o sie obok niego schowaæ.. ???
Wykrêci³em czujnik ABS aby go nie uszkodziæ przy montazu piasty i elegancko piasta wesz³a, dokrêci³em bardzo mocno (klucz 46) po¿niej przed³u¿ka, ru³a.. poskaka³em dla pewno¶ci po niej i jest! Ale pojawi³ siê problem :( Nie moge w³o¿yæ czujnika ABS bo brakuje mi jakie¶ 3mm aby ko³niez mocuj±cy go dotkn±³ sie z otworem przykrêcenia ¶ruby, a czujnik nie chce wej¶æ poniewa¿ dotyka/ opiera siê o te ko³o zêbate z piasty..
B³agam, proszê o szybk± odpowiedz, narazie czujnika nie za³ozylem tylko podpio³em go wyzej na opasce zaciskowej i czeka mnie jeszcze raz demonta¿..
Moje pytanie.. Jak on ma le¿eæ w stosunku do tego ko³a zêbatego/ piasty??? to co wychodzi z czujnika ma taki kszta³t jak by romb?

Odpowiedz z cytatem