Posiadam e38 od paru miesięcy , przez pierwsze 3 miesiace sprawdzałem poziom oleju bardzo często i nie było ubytku , poźniej już sprawdzałem rzadziej i pewnego dnia po odpaleniu było słychać zawory , więc pierwsze co sprawdziłem olej i ledwo bagnet mokry ,dolalem liter i jest na minimum więc wniosek taki że zaczeła brać, Chciałem sprawdzić (przeczyścić odme lub ją całkiem wymienić , lecz jej nie znalazłem , moja wiedza jest dość skromna , przeszukałem fora ,znalazłem zdjęcia z demontażu ale wszystko było od silników przed liftem (na pojedyńczym wanosie i to jeszcze z 5tki czy 3ki a ja mam polift i tu może jest jakoś inaczej to umiejscowione i poprostu jej nie widze. Tu mam prośbę aby ktoś kto się zna mi coś podpowiedział gdzie to znaleść. Druga sprawa jest taka że upocona jest silnik od str kierowcy druga jest sucha ale nie kapie nic więc to nie powinno być przyczyna takiego ubytku. Jak można sprawdzić czy uszczelka pod głowicą jest cała ? czy nie spala go przypadkiem ? silnik pracuje dobrze , ładnie odpala ,trzyma temperature, nie ma żadnych problemów .Prosze o jakieś podpowiedzi bo żadna beem nigdy nie brała mi oleju i nie chce aby tak było....