Cytat Zamieszczone przez kilo11 Zobacz posta
Witam,
Jako iż przekopałem całe forum w poszukiwaniu odpowiedzi i nic nie znalazłem, postanowiłem założyć nowy temat.
Otóż problem polega na tym iż lewa strona samochodu grzeje (puszcza non stop ciepłe powietrze mimo ustawienia klimatronika na 16 stopni) a prawa od strony pasażera działa idealnie.
Szukając przyczyny stwierdziłem, że trzeba zregenerować elektrozawory. Zakupiłem zestawik od forumowicza 'siudema' za co mu z góry dziękuję i zabrałem się za wymianę. Po zakończonej pracy spodziewałem się że problem zniknie, niestety....
Ciężko mi gdybać co może być nie tak. Wszystko zrobione na spokojnie dokładnie i klops...

Nie wiem czy to ma wpływ na działanie tego ogrzewania ale dodam, że wymieniałem ostatnio dmuchawę pod deską rozdzielczą. Wszystko byłoby cacy gdybym nie urwał taśmy od takiego silniczka. http://www.realoem.com/bmw/showparts...14&hg=64&fg=45
Na rysunku nr. 8 po stronie kierowcy.

Niestety już nie wiem co może być przyczyną.
Nie zaczynaj od końca, tylko po kolei. Czy mierzyłeś rezystancję uzwojenia obu elektrozaworów oraz napięcie sterowania każdego z nich?

Jak nie umiesz tego zrobić, to udaj się do elektryka, zrobi Ci to od ręki za parę groszy.

Potem już tu nie wrócisz zapewne, bo elektryk Ci powie co masz zrobić i to wszystko.