Witam posiadam BMW E38 730 benzyna + Gaz skrzynia manualna. od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem samochodu to znaczy długo muszę kręcić żeby zapalił co to znaczy długo to kręcenie na kilka razy co najmniej minuta do półtorej minutki a jak odpali to tak jak by zaczynała od 300 obrotów i powoli się rozkręcała do 900 i wszystko jest ok moja betka ma wymienione wszystkie świece wszystkie płyny + filtry poza paliwowym w tym tygodniu mam wymieniony nowy reduktor gazu bo gość od LPG stwierdził ze stare reduktory przepuszczają gaz i silnik dostaje za bogatą mieszankę po wymianie żadnej zmiany odpala jak odpalał czyli długo nie wiem jak się nazywa kolano plastikowe pomiędzy filtrem a silnikiem to w nim była mała nieszczelność wiec wszystko zostało uszczelnione żeby nie zasysał fałszywego powietrza mam tez wymienione sondy lambda mechanik mówi ze jest problem z podgrzewaniem ich przy starcie ale jak się silnik zagrzeje jest ok była mowa tez o odmie ze trzeba wymienić więcej nie wiem i nie wiem dlaczego się tak dzieje jeśli ktoś coś podpowie będę bardzo wdzięczny pozdrawiam wszystkich
przepraszam jeśli się powtarzam bo nie wiem czy gdzieś był taki wątek
Edytuj posty