Mi jeden warsztat powiedział 500zł a zadzwonilem do drugiego i przez telefon spytalem o BmW powiedzialem ,ze 20 letnie padło to gosciu mowil o 700zł , a jak podjechalem i zobaczyl e65 to cena juz 1tyś bo musi byc ''elegancko''![]()
Mi jeden warsztat powiedział 500zł a zadzwonilem do drugiego i przez telefon spytalem o BmW powiedzialem ,ze 20 letnie padło to gosciu mowil o 700zł , a jak podjechalem i zobaczyl e65 to cena juz 1tyś bo musi byc ''elegancko''![]()
Ja malowałem maskę w e32 parę lat temu, jest zrobiona zupełnie jak nowa, płaciłem dokładnie 1 tyś w Łodzi.
Ale jestem pedantem i malowana musiała być nawet od spodu, tak jak fabryczna.
Wszystko zależy kto czego oczekuje.
Do tego cieniowanie błotników kolejne kilka stówek.
Kolor srebrny, także nieco trudny dla lakiernika.
pozdrawiam Bartek
Skoro zaplaciles 1 tys zl za polakierowanie maski + kilka setek za cieniowanie blotnikow to jaka wg Ciebie bylaby dobra cena za polakierowanie calego samochodu?
1tys zl za polakierowanie maski w samochodzie z tego roku (mam na mysli, ze jest to tylko metallic, byc moze z domieszka perly) to jest zwykle zdzierstwo!
W sumie wiekszosc zalezy od gabarytow bo w malym aucie mozna polakierowac za np 300-400zl, ale za tak duza maske mysle, ze kwota 600-700zl to jest max.
Pedantyczne malowanie e32 z całym rozbieraniem i przygotowanie wszystkich zakamarków kosztuje lekko 10k.
Kolega z działu malował tak swojego Highline'a i całość z nowymi plastikami i masą pierdół wyszła parenaście kPLN.
Auto było w dobrym stanie, bez rdzy, bez szpachli i napraw blacharskich.
Ponieważ malowałem już nie jedno auto, uważam, że im drożej tym lepiej, niestety potem trzeba albo poprawiać, albo na to patrzeć.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 04-08-2013 o 21:46
pozdrawiam Bartek
No to kolega malowal chyba w serwisie-roboczogodzina w serwisie kosztuje mnostwo kasy tylko szkoda, ze wysoka cena nie idzie w parze z jakoscia...
Dobre malowanie musi kosztować, nie wierzę w to, że ktoś za 3-4 koła DOBRZE pomaluje auto rozmiarów 7er. U mnie w mieście facet mi wycenił malowanie + zabezpieczenie antykorozyjne + usunięcie paru małych bubli na minimum 6 koła, auto dostarczam częściowo zdemontowane. Jeżeli doliczyć plastiki itp które też by wypadało wymienić robi się spokojnie ok 8 tysi.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Oczywiscie cena 6tys jest jak najbardziej ok, tylko prosze nie wliczajcie ceny spinek, listewek itd w koszt malowania.
Dobre myslenie im drozej tym lepiej :) zaplac za maske 2000zl to bedziesz zadowolony. Echhh takie myslenie jest bardzo glupie , tu w Zgorzelcu pomalowanie maski u mojego kolegi ( i nie tylko ja korzystam z jego uslug ) nie bylo by drozsze jak 500zl lecz pewnie tansze , a jakosc byla by bardzo wysoka. Przekonalem sie na nie jednym aucie. Ostatnio robil koledze tylny zderzak fakt , ze w Golfie 5 , ale musial go spawac bo byla niezla dziura i malowal na czarna perle i wzial 400zl.