Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: raz jeszcze Dzieñ Dobry! :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    e32 m30b30
    Sk±d
    Brzesko

raz jeszcze Dzieñ Dobry! :)

kilka miesiêcy temu zalogowa³em siê na forum poszukuj±c czarnej e32 735 w manualu.
    ¯yczyli¶cie mi powodzenia i owocnych poszukiwañ, niestety na ¿yczeniach siê skoñczy³o ;)
    W ca³ej polsce znalaz³em jeden egzemplarz godny uwagi, niestety na pó³ godziny przed umówionym spotkaniem zadzwoni³ w³a¶ciciel z informacj± ¿e "ta beta jest tak zaje*@#ta ¿e jednak nie bêdê sprzedawa³".

Zdenerwowa³em siê i kupi³em e36.

Po trzech tygodniach bycia zadowolonym z mojej czarnej coupe, kiedy ju¿ wszystkie plomby mi wypad³y od je¿dzenia na glebie, nudz±c siê w pracy niemi³osiernie, z g³upa wszed³em na tablice, wylistowa³em sobie wszystkie e32 z opcj± "zamieniê" i... masz babo placek! Siódemka w najmniej po¿±danym przeze mnie kolorze, z najmniej po¿±danym przeze mnie silnikiem (730i), bez klimy i do tego z hakiem... ale facet chcia³ sie zamieniæ na e36 wiêc pomy¶la³em ¿e skoro upad³ na g³owê to chêtnie to wykorzystam :)
    Jeden telefon, mi³a rozmowa i po wzajemnym przes³aniu zdjêæ samochodów szybka decyzja - spotykamy sie dzisiaj w po³owie drogi (tj. w Krakowie) i dokonujemy niezbêdnych formalno¶ci.

S³owo siê rzek³o i zamieni³em to:

na to:

i tak zaczê³a siê moja przygoda z e32 :)
    Pomimo strasznego wygl±du jestem ju¿ w trakcie przywracania autu dawnego blasku :) chêtnie dodam wiêcej zdjêæ i poka¿ê jak postêpuj± pracê ale nie jestem pewien czy to dobry dzia³ na takie opisy ;)

pzdr.

P.S. ¿yczcie mi powodzenia, wytrwa³o¶ci i pieniêdzy, bo czê¶ci do tej gabaryny s± piekielnie drogie ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2013
    BMW
    BMW E32 735iL M30
    Sk±d
    Tarnowskie Góry
    Czo³em!

W swoim czasie te¿ posiada³em e36 Coupe bo bry³a tego auta zawsze mi siê strasznie podoba³a ale powiem krótko.. Pomimo ¿e nadal mi siê podoba choæ takich ³adnych egzemplarzy jest garstka to jako¶æ blachy (cieñka jak bibu³a i podatna na wgniotki rodem z Matiza) to jako¶æ wnêtrza, plastiki zw³aszcza jak w chiñskim skuterze..

¯yczê wytrwa³osci w przywracaniu klasyka do nale¿ytego stanu :)

Damian Vip Awatar vramzes
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Sk±d
    BRALIN
    no i ³adnie :) gratulujê zakupu e36 a potem udanej zamiany na e32 :) jest nas wielu którzy nie maj± klimy i maj± m30b30 i uwierz nie jest tak ¼le :) oczywi¶cie ka¿dy maj±cy wiêksz± pojemno¶æ powie inaczej itp itd , natomiast do normalnego u¿ytku ( czyli kilkana¶cie razy w miesi±cu a nie 3 razy w roku ) takie auto jest w miarê zdatne do u¿ytku a i dostêpno¶æ czê¶ci itd ³atwiejsza! Zatem witam ponownie w gronie posiadaczy e32 i zachêcam do dodawania fotek obecnych,w trakcie i po dokonanych zmianach :D
    na marginesie szto to wisi pod autem? ;) czy¿by mocowanie zbiornika benzyny?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    Mo¿e znów e32?
    Sk±d
    Chorzów
    Cze¶æ,

Bardzo mi³a historyjka, czuæ ¿e masz zapa³ i ogromne chêci na zadbane e32. Powodzenia w pracach przy aucie. Do silnika M30B30 jest mnóstwo tanich i dobrych czê¶ci - nie bedziesz mieæ z tym problemu. Srebrny kolor to wd³ mnie jeden z naj³adniejszych dla tego modelu. Witamy !

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Witamy na forum. £adna e36 , coraz mniej aut co wygl±daj± przyzwoicie!!! Powodzenia w dopieszczaniu e32 ;). Luksus Ty chyba piszesz nie o e36 a w³a¶nie o Matizie.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2013
    BMW
    BMW E32 735iL M30
    Sk±d
    Tarnowskie Góry
    Chodzi mi o jakosc plastikow, jest ogromna roznica gdy spojrzysz na te same roczniki a serie e34, e32 nawet e39 i e38 a e36.. Samochod jest b. fajny, ma potencja³ ale jak porozbierasz troche w tych modelach to znajdziesz roznice :) Plastik nie le¿y i nie siedzi tak ciasno jak w swoich rocznikowych innych modelach..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    e32 m30b30
    Sk±d
    Brzesko
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    posiadaczy e32 i zachêcam do dodawania fotek obecnych,w trakcie i po dokonanych zmianach :D
    na marginesie szto to wisi pod autem? ;) czy¿by mocowanie zbiornika benzyny?
    dok³adnie tak :)

zaraz po zakupie zrobi³em ma³e zakupy w aso, m. in. wspomniana obejma baku, maskownica haka z przodu, zestaw listewek na drzwi z uszczelkami, dywaniki gumowe rodem z allegro i... alufelgi.
    Nastêpnego dnia pojawi³ siê komunikat "Bremsbelage" wiêc z marszu kupi³em tarcze mikoda GT i klocki wraz z czujnikami TRW.
    Tego samego dnia samochód trafi³ na podno¶nik i zaczêli¶my od usuwania wiejskiego wydechu, wymianê obejmy, hamulców i jednej ¿arówki :)

tak wygl±da³a dzieñ po zakupie:

¶rodek (poza dywanikami) pozostanie bez zmian, z czasem wymieniê tylko radio na fabryczne i postaram siê przywróciæ skórze dawny blask :)

po postawieniu na podno¶nik okaza³o siê ¿e misa olejowa jest obrzygana wiêc szybki sprint do sklepu obok i wróci³em po chwili z korkow± uszczelk± misy :) przy okazji wymiany uszczelki wyczy¶ci³em ca³± misê - a¿ mi³o popatrzeæ :)

przed:

i po:

troszkê zdjêæ z przebiegu prac:

i po wstêpnej kosmetyce Siódemka prezentowa³a siê nastêpuj±co:

a nastêpnego dnia przysz³y felgi i w takiej konfiguracji BMW zostanie do przysz³ego sezonu :)

koncem sierpnia dobieraj± siê do niej blacharze i lakiernicy, a we wrze¶niu regulacja luzów zaworowych, wymiana uszczelki pod pokryw± zaworów, filtrów powietrza, paliwa i oleju.

Apropos wypowiedzi którego¶ z kolegów... zaczynam dostrzegaæ zalety silnika 3.0 :)

spalanie LPG wg moich obliczeñ: trasa: 12l, miasto: 18-20l, ¶rednio: 15l :)

pzdr! :)

Damian Vip Awatar vramzes
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Sk±d
    BRALIN
    no ³adnie :) rzeczowo i kolorowo :) dobry kierunek kolego,bêdzie nastêpne odratowane e32 :D brawo brawo!!!po spalaniu widaæ ¿e silnik jeszcze w dobrej kondycji porobiæ co trzeba i cieszyæ siê z zadbanego autka

Podobne w±tki

1. [E38] Dobry wieczór, dzieñ dobry
    Przez Rados w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 29-01-2011, 19:07
  2. m30b35 raz jeszcze
    Przez Mehow w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 21-01-2011, 16:20
  3. [e38] Dzieñ dobry po raz pierwszy
    Przez ariusz w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 36
    Ostatni post / autor: 10-07-2009, 22:03
  4. o wisko raz jeszcze.
    Przez wolowy w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 08-04-2009, 10:01
  5. Re re jeszcze raz
    Przez Jarecki w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 20-05-2008, 18:07

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •