Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: Subaru Forester Ma kto¶ do¶wiadczenia ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar epul
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 740i 93'
    Sk±d
    Gliwice
    Blog
    14

Subaru Forester Ma kto¶ do¶wiadczenia ?

Przymierzam siê do zakupu le¶nika celuje co¶ ko³o 2000r. w kwocie ok 10kpln. Auto potrzebujê do pracy ( dojazdy na pola, polne ¶cie¿ki, b³otko itp. - prace przy monta¿u reklam w róznych dziwnych miejscach ) . Autko te¿ ma w miarê byæ komfortowe na p³askim - d³ugie trasy na drugi koniec polski, oraz dojazd na dzia³kê w górach gdzie bez auta 4x4 nie wjadê bo za stromo i b³otko a w zimê to ju¿ w ogole.

Uwa¿am ¿e forester do tego siê nada i mam pytanie osoby które mia³a z nim styczno¶æ, jaka opinia itp. Jaki motor wybraæ ? Jak ewentualnie lpg znosi itp.
    Ewentualnie jakie inne auto polecacie 4x4 dodam ¿e nie chcê diesla, terenówki. Jedynie kombi 4x4 jako¶ lekko podniesione.

Jak German to Anna.

ULA Vip Awatar tequila1909
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Sk±d
    Jura KC
    O Foresterze siê nie wypowiem, ale mogê poleciæ Audi A6 C5 z silnikiem 2.8 z Quattro. Znajomy mia³ i sobie chwali³, LPG bezproblemowo dzia³a³o, ogólnie przez 2 lata bez wiêkszych napraw.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    Forester to bardzo dobry wybór. Je¶li chcesz zak³adaæ gaz to szukaj zwyk³ej 2-litrowej benzynowej jednostki. Dobrze znosi gaz. Dodatkowo wersja bez turbo ma reduktor. ;)
    Dobrze posprawdzaj auto i kupuj. Bêdziesz zadowolony ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip Awatar epul
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 740i 93'
    Sk±d
    Gliwice
    Blog
    14
    No te¿ my¶lê ¿e to bêdzie dobry wybór. Poczyta³em troche na forach i wydaje siê byæ ma³o awaryjnym udanym autem. Najbardziej odpowiada mi turbb s z racji mocy, jedynie brak redukora przy tej wersji no i piszesz o gazie. Doczytam jeszcze i zastanowiê siê nad wersj±.

Jak German to Anna.

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Komfortu w subaru bêdzie brakowa³o.
    Mam sta³ego klienta z takim autem 2.0 turbo boxer z gazem i je¶li chodzi o gaz to w³a¶nie z nim jest problem. Ciê¿ko tam gaz poprawnie ustawiæ.
    Osi±gi nie najgorsze ale jako¶ mi to auto do gustu nie przypad³o. Marne hamulce, prowadzenie te¿ nie na najwy¿szym poziomie. Do normalnej jazdy siê nadaje. Lepsze to jak frontera.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar nino
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Katowice
    Sam nigdy nie mia³em, ale s±siad, który jest le¶niczym ma forestera mniej wiêcej z 2000 albo 2002 roku 2 litry bez turbo w automacie , za³o¿ony chyba jeszcze gaz 2 gen i ile razy z nim rozmawia³em, to zawsze zadowolony czy to zima czy b³oto czy inne podjazdy, zjazdy, lasy nie mia³ problemów z autem wiêkszych, ponoæ prawie wszêdzie wjedzie. Wozi nim praktycznie wszystko co siê zmie¶ci, sprowadzi³ go sobie oko³o 5 lat temu i nie widaæ ¿eby chcia³ siê go pozbyæ. Czyli raczej dobre auto do ciorania.

Vip Vip Awatar epul
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 740i 93'
    Sk±d
    Gliwice
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez Zavoli Zobacz posta
    dobre auto do ciorania.
    W³a¶nie po to potrzebujê do roboty i na dojazdy na dzia³kê w górach gdzie e32 nigdy nie dojedzie bo za stromo, szkoda. Interesuje mnie te¿ kwestia blacharki w Subaru czy nie jest podatna na rud± ?

Jak German to Anna.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar nino
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Katowice
    Z tego co mi mówi³ i co z reszt± widzê, to nie ma problemów z rdz±, auto jest mocno poobijane, ale ca³e. Jedyne, to chyba raz na pól roku wali ca³e podwozie bitexem, bo czêsto w b³ocie zapyla i mówi³, ¿e woli chuchaæ na zimne, ni¿ spawaæ. A i nie wiem czemu, ale le¶niczy uwa¿a, ¿e lepszy automat od manuala, bo manual ma delikatniejsze sprzêg³o czy co¶ i mo¿na szybciej zakoñczyæ jego ¿ywot - co¶ mi tam opowiada³ ostatnim razem. Dzisiaj pewnie ko³o 20 zajedzie tym je¿d¿±cym lasem do domu, to go podpytam co i jak. Facet ma 50 lat, tak wiêc nie bawi siê raczej w samochód, który nie jest ma³o sprawdzony.

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Forester to dobry wybór. Swojego czasu co 2-gi le¶niczy w de. takim w³asnie ¶miga³. Auta jecha³y wszêdzie...dos³ownie. Jaki¶ czas temu jeden zmieni³ na bodaj¿e X-trail i wspomina³ jakim to niezawodnym autem by³ forester.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    e32 730
    Sk±d
    Koszalin
    jeszcze stare CRV nie jest g³upim samochodem jak co¶ tylko ¿e gaz musi byæ sekwa bo inaczej po g³owicy.

Podobne w±tki

1. Forester vs. X5 co wybraæ?
    Przez Patromierz w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 24-02-2013, 21:56
  2. 7-emka za granic± - porady, do¶wiadczenia.
    Przez grze¶73 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 06-12-2009, 14:33

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •