Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 111

Wątek: Zamieniam E65 730 D na S klase 5.0 benzyna , czy slusznie?

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    Bo mam aktualnie 2 takie same . Jedna kuzyna , ktory plywa i jedna moja , ktora stoi i nie jezdzi. Wiec chce sie jednej pozbyc i kupic co innego. Poza tym mam amory na poziomie 50% z tyłu i juz niedlugo przyjdzie czas wymiany , a ceny sa kosmiczne
    A skad ten wynik 50% ??
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    "ogarniane na czas" nie kumam tego stwierdzenia w przypadku airmatic... mam profilaktycznie wymieniać kompresor? Może miechy po klocku za sztukę(używane jako tako działające)?Powymieniać to sobie mogę wahacze,tuleje i końcówki a kompresor i listwe jak się spier... to wtedy kupuje nowe, jaka w tym filozofia "odkładania na ostatnią chwilę"

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    A skad ten wynik 50% ??
    ze stacji diagnostycznej i badania wydajnosci amorow , a nowe 6,5 tys za sztuke ,,tylko''

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez impex Zobacz posta
    Ja na twoim miejscu kupowalbym W220, wg mnie jest ladniejsze zewnetrznie jak i wewnetrznie od E65.Na pewno jesli chodzi o jakosc wykonania to Mercedesowi nie mozna niczego zarzucic, wyposazenie itd podobne jak w E65.Co do airmatic jesli wszystko bylo odkladane na ostatnia chwile to wiadomo gdy amortyzatory byly nieszczelne kompresor ciagle pompowal to i on bedzie niedlugo do wymiany, a jak wszystko bylo regularnie robione to nie bedzie z tym problemow.Mam 17 lat a wg mnie Mercedes nie jest dziadkowaty, przede wszystkim lepiej sie w nim czuje jak w BMW, jest wiecej miejsca (tutaj porownuje W140 do E38) no ogolnie BMW (jezdzilem paroma modelami) jest na moje oko strasznie tandetne i nie ma za grosz prestizu w porownaniu do Mercedesa.Wiem, ze narazam sie tutaj fanom BMW, ale trudno- to jest tylko moja opinia.
    Hm. Kiedy ja bylem w twoim wieku a znowu nie bylo to az tak dawno temu za wszelką cenę chciałem byc bardziej dorosły... i tez sobie mówiłem a chce mesia e klass mi sie marzył. Teraz wszystko bym dal by miec znow te 20 latek. Teraz juz wiem ze autko typu merc s lub jag xj to dla faceta duzo starszego... moim zdaniem zaczne rozglądać za mesiem s lub jagiem xj gdy osiagne 45. Wcześniej to po prostu jest sie za młodym... ludzie mówią ze merc kojarzy sie z dziadkiem no i coś w tym jest...
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    A ja wam powiem z innej beczki . Jak dla mnie to wszystkie te auta jakie tu wymieniacie to sa za stare . Na dzien dzisiejszy nie kupil bym zadnego auta klasy premium starszego niz 3- 5 lat a juz wogole kupowanie auta ponad 10 lat mija sie z celem .

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    A ja wam powiem z innej beczki . Jak dla mnie to wszystkie te auta jakie tu wymieniacie to sa za stare . Na dzien dzisiejszy nie kupil bym zadnego auta klasy premium starszego niz 3- 5 lat a juz wogole kupowanie auta ponad 10 lat mija sie z celem .

Patrz jak to się szybko zmienia punkt widzenia od punktu siedzenia

jeszcze parę tygodni temu miałeś e65 i chwaliłeś, a teraz kupiłeś nowszą Skode i już byś nie kupił starszego niż 10l

po prostu widać że zmienia Ci się jak babce sr..
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    mcdziubek - jak nie chcesz wygladać jak dziadek w mietku to kupujesz CL 550 z pakietem amg np rocznik 2008 i wyglądasz jak "batman" ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Cytat Zamieszczone przez PaweliGosia Zobacz posta
    mcdziubek - jak nie chcesz wygladać jak dziadek w mietku to kupujesz CL 550 z pakietem amg np rocznik 2008 i wyglądasz jak "batman" ;)
    Co tu się rozdrabniać w jakieś półśrodki typu CL 550, kupuje się CL65 AMG ^_-.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    ze stacji diagnostycznej i badania wydajnosci amorow , a nowe 6,5 tys za sztuke ,,tylko''
    To wez im podziekuj za takie info i niech sie doszkola :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d E65
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Jak dla mnie to wszystkie te auta jakie tu wymieniacie to sa za stare . Na dzien dzisiejszy nie kupil bym zadnego auta klasy premium starszego niz 3- 5 lat a juz wogole kupowanie auta ponad 10 lat mija sie z celem .
    Żeby kupić 3-5 letnie auto klasy premium to jegomość musi rozpruć kieszeń z kapustą i to naprawdę głęboką kieszeń. Większość Polaków w tym ja czekają aż takie auta stanieją bo najnormalniej w świecie nie stać ich na zakup tak drogich nowych aut.