Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 111

Wątek: Zamieniam E65 730 D na S klase 5.0 benzyna , czy slusznie?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 730d 04
    Ja jeździłem ponad rok W220 S320 i poza zawieszeniem airmatic złego słowa powiedzieć nie moge,bo nic więcej się nie psuło,koszt jednego nowego amortyzatora to 2200zł,listwa zaworowa 1100 zł i kompresor 1200 zł.Napewno wygodniejsze zawieszenie niż w BMW ale w zakrętach lepsze jest E65.Według mnie to dwa różne auta.Stylistyczne E65 bije na łeb W220 co innego W221 które jest już z troche innej epoki :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d E65
    Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    Ludzie nigdy bym w Polsce auta nie kupil juz , toż to parodie są. Kto przy zdrowych zmyslach sprzedaje dobre , niepsujace sie auto? Odp : nikt. Dlatego lepiej sciagnac sobie auto z kraju takiego jak Anglia , doplacic 12tys za przekladke ale : zawieszenie inne bo auto nie widzialo polskich drog , przebieg nie cofany bo na necie mozna sprawdzic historie przegladow do 10 lat wstecz , aut powypadkowych tam nie uraczysz , bo nie kalkuluje sie tam skladac powypadki , i jeszcze cena jakies 60% tego co w Polsce. Nie bojcie sie ,ze cos bedzie nie tak po przekladce , czy jakies inne buty bo jak ktos umie to robic , to nie ma prawa sie nic dziac z cyklu ,ze skrecam w lewo a kierownica nie reaguje bo to auto po przekladce jest. BMW ma cala sciane grodziowa przystosowana do przekladek stad ich ceny wynosza 2 max 3tys zł . Problemem jest slaby dostep czesci do przekladki. Ale suma smarum jest to kraj idealny do zakupu auta . W zyciu nie kupowalbym samochodu w Polsce. Przyklad : e65 2005r 3.0D po lifcie kupicie smialo za 25 tys +12 przekladka i wychodzi 37tys za samochod. Taniej ? Oczywiscie i o niebo pewnie
    oto dlaczego Riki ma problemy ze swoją E65 zapewne kupił jakiegoś parcha i zrobił przekładkę.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Może ja się wypowiem. Miałem:

- 3 x W220 2000, 2004 i znów 2004 rok (aktualnie),
    - wcześniej było Bmw E65 730d 2004 rok,
    - VW Phaeton 2004 rok,

Z dużych limuzyn to będzie na tyle.

Ogólnie mi najbardziej w komforcie przypadł do gustu VW Phaeton - rewelacyjne autko pod każdym względem, aktualnie można wyrwać fajny egzemplarz za dobrą cenę. To VW więc nie sypie się jak BMW czy Mercedes.

Jeżeli chodzi o W220 - elektronika, airmatic oraz słabe blachy (jeżeli auto nie było zarysowane ani uderzone i brak w nim ubytków lakieru) to rdza nie powinna brać. Jak wiadomo bierze ale nie każdego i nie zawsze :).

Pamiętaj, że z W220 zawsze będziesz miał jakiś problem z elektroniką, czy to w zimie czy niespodzianka na mieście - ale za zwyczaj nie jest to nic poważnego jak to czasem bywa w E65, że zgasiłeś i nie możesz jechać dalej, chyba, że ktoś nie dba w ogóle o autko, następnie kupuje taki egzemplarz po przebiegu 400 tys. (a na liczniku jest 200 tys.) i potem płacze, że W220 to złom bo się sypie.

Trzeba uważać na to co się kupi. W220 utrzymana na poziomie może Cie miło zaskoczyć bezawaryjnością. Licz się również z tym, że S500 V8 spali troszkę więcej niż 730d :). Trasa 14-16 litrów - miasto jeżeli chcesz poszaleć dwa razy tyle.

W razie pytań służę pomocą bo trochę się tymi autkami wyjeździłem :).

Pozdrawiam ;)!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez mysza Zobacz posta
    oto dlaczego Riki ma problemy ze swoją E65 zapewne kupił jakiegoś parcha i zrobił przekładkę.
    Srutu tutu. Co ma przekladka do w aucie do jego awaryjnosci? Jakby elektrnika siadala to jeszcze pol biedy. Ja sie poprostu boje ,ze mi amorki zaraz padna i koszt wymiany przekroczy wartosc samochodu. A sprzedaje e65 w wersji angielskiej , bo tak sie sklada ,ze mam akurat 2 takie na stanie w danym momencie. A Merca tez anglika wezme i pojezdze chwile , ijak sie spodoba to przerobie , a jak nie to sie pozbede. A najsmieszniejsze jest to ,ze wypowiadasz sie o aucie , ktorego nigdy nie miales , w ktorym pewnie 2 razy w zyciu siedziales...albo i nawet to nie.

Pankracy666: nie kupie VW , bo ich nie lubie i szydze z pastuchow sasiadow strasznie mocno. A spalanie i tak nie bedzie chyba problemem bo gaz wrzuce , a na firme biore go po kosztach
    Ostatnio edytowane przez Riki ; 23-07-2013 o 13:40

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Airmatic to nie problem w rocznikach po lifcie . Ojciec ma 2005 i wszystko super . Ja bym sie nie zamienil na mercedesa bo wyglada dziadkowato . Poza tym moje stare e65 z dynamic drive o wiele lepiej jezdzilo niz ojca merc z airmatic . O wiele pewniej auto sie prowadzi jak jest sztywne . Ojca merc ustawiony na sport 2 i tak plywa jak ponton .

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Powiem tak:

po 1 nie kupił bym e65 w dieslu (właśnie dlatego że brakowało by mi mocy i jestem zwolennikiem PB)

po 2 zamiana e65 na Merca to jak ktoś słusznie napisał - krok w tył,

po 3 Mercedes - wybaczcie zwolennicy i sympatycy ale dla gościa co ma kapelutek i 60l - ja mam 34 i nie widzę się w takim

po 4 bardziej szukał bym na twoim miejscu Bmw 745,750,760 - chyba że cię nie będzie stać na zakup - to rozumiem

po 5 życzę zakupu takiego auta jak chcesz i potwierdzam co inni wspominali że nie ma co kupować aut najtańszych na allegro -i myśleć "jakoś się wyklepie, jakoś to będzie" NIE nie będzie - Nie bierz tego Riki do siebie pisze ogólnie

Ja uważam Bmw e65 za najwygodniejsze auto jakim jeździłem i jakie miałem i jak ktoś dba potrafi dawać masę frajdy i komfort o jaki trudno w innym
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Powiem tak:

po 1 nie kupił bym e65 w dieslu (właśnie dlatego że brakowało by mi mocy i jestem zwolennikiem PB)

po 2 zamiana e65 na Merca to jak ktoś słusznie napisał - krok w tył,

po 3 Mercedes - wybaczcie zwolennicy i sympatycy ale dla gościa co ma kapelutek i 60l - ja mam 34 i nie widzę się w takim

po 4 bardziej szukał bym na twoim miejscu Bmw 745,750,760 - chyba że cię nie będzie stać na zakup - to rozumiem

po 5 życzę zakupu takiego auta jak chcesz i potwierdzam co inni wspominali że nie ma co kupować aut najtańszych na allegro -i myśleć "jakoś się wyklepie, jakoś to będzie" NIE nie będzie - Nie bierz tego Riki do siebie pisze ogólnie

Ja uważam Bmw e65 za najwygodniejsze auto jakim jeździłem i jakie miałem i jak ktoś dba potrafi dawać masę frajdy i komfort o jaki trudno w innym
    Nie chce e65 w benzynie , bo nie widze sensu zamieniac na to samo auto. Czy mnie stac czy nie to ciezko okreslic bo nie wiem ile wezme za swoja jeszcze , ale chcialbym 30-35tyś. A mercem ostatnio mnie sasiad wozil i moze szalu nie robi wizualnie ,bo wyglada na ubiegla ere , to wlasnie przestrzen i komfort niesamowite...nie mowiac o silniku 5l benzynowym i troche innych osiagach.Jakbym chcial auto do scigania , to bym Audi Rs4 ogladal , a ja chce miec cos co bedzie i ladnie wygladac i nie bede sie zastanawial czy mnie bedzie stac na wymiane amortyzatorow po 6,5tys zł za sztuke czy nie.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Nie obraz sie ale jak sprzedasz swoje auto za 30 35 co w wersji angielskiej jest jak dla mnie nie realne . Ja sprzedalem swoje e65 za 30 w dobrym wypasie i mialo nalatane 190 tys . Zeby kupic g warta skode octavie musialem dodac 10 tys . Wracajac do tematu zeby kupic auto o jaki myslisz musisz dac najmarniej 60 tys zl . Merc o jakim piszesz z koncowki produkcji bedzie kosztowal tyle co bardzo ladne e65 .

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pankracy666
    BMW
    było - E65 730D
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Airmatic to nie problem w rocznikach po lifcie . Ojciec ma 2005 i wszystko super . Ja bym sie nie zamienil na mercedesa bo wyglada dziadkowato . Poza tym moje stare e65 z dynamic drive o wiele lepiej jezdzilo niz ojca merc z airmatic . O wiele pewniej auto sie prowadzi jak jest sztywne . Ojca merc ustawiony na sport 2 i tak plywa jak ponton .
    Straszne głupoty piszesz kolego.

Airmatic w Mercedesie W220 1998-2002 oraz 2002-2005 r, to dokładnie ten sam układ, te same amortyzatory, ta sama listwa airmatic i ten sam kompresor od zawieszenia.

Co do pływania auta Twojego taty jak ponton w trybie SPORT 2 - polecam sprawdzić stan amortyzatorów.

Jeżeli chodzi o awaryjności tegoż zawieszenia prędzej czy później to dopada każdą W220 lub inne z system airmatic, już dawno model W221 miał problem z airmatic z co tu mowa o W220, które jest starsze.

Potwierdza się reguła, że jeżeli ktoś szuka najtańszego egzemplarza w internecie a później jęczy, że coś jest nie tak to niestety cudów nie ma i W220 poniżej 40 tys. po lifcie też nie. (i to już jest minimalne minimum cenowo i roczniki z końca 2002, 2003 i może się uda cudem z 2004 w tej kasie)
    Ostatnio edytowane przez Pankracy666 ; 23-07-2013 o 14:15

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Nie obraz sie ale jak sprzedasz swoje auto za 30 35 co w wersji angielskiej jest jak dla mnie nie realne . Ja sprzedalem swoje e65 za 30 w dobrym wypasie i mialo nalatane 190 tys . Zeby kupic g warta skode octavie musialem dodac 10 tys . Wracajac do tematu zeby kupic auto o jaki myslisz musisz dac najmarniej 60 tys zl . Merc o jakim piszesz z koncowki produkcji bedzie kosztowal tyle co bardzo ladne e65 .
    Auto oddam w zastaw pod samochod w komisie i przy takim ukladzie wycenili mi je na 6tys funtow ,a Merca chca za 8 oddać. Ale jest Litwin , ktory mi chce dac 7tyś tylko co kombinuje z ratami i nie wiem co bedzie. Jeszcze jeden warsztat w szczecinie sie waha czy nie wziac odemnie e65 i nie przemalowac na czerwono i nie zrobic promo caru z tego. Pozyjemy , zobaczymy co bedzie