Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 29

W±tek: ¼le dobrane ¶wiece- jak rozpoznaæ, objawy?

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    ja osobi¶cie polecam bardzo irydowe ngk laserline LPG1 (50zl/szt), po wymianie mniej mi pali o 1l/100km i w mie¶cie i na trasie (chyba ¿e to po dodaniu do benzyny ¶rodka do czyszczenia zaworów - by³o robione równocze¶nie)
    A jaki to konkretnie ¶rodek doda³e¶ do benzyny? Mo¿e i ja bym co¶ ta przeczy¶ci³?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar e4r5t
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Sk±d
    wroc³aw
    Benzyny te¿ pali du¿o jad±c po mie¶cie patrz±c na komputer, albo ile km zosta³o do koñca to wychodzi jako¶ 1 z³ na 1km:-\ Przep³ywka mechanik twierdzi ¿e sprawna podlaczyl swoj± w celu sprawdzenia, on twierdzi ¿e moje auto jest w du¿o lepszej kondycji ni¿ jego, silnik pracuje idealnie i przyspiesza du¿o szybciej jak jego auto owszem to prawda s± dni kiedy one idzie naprawdê jak wsciekle, momentami ciê¿ko je opanowaæ :-P widocznie on trafi³ na tak± chwilê, ale s± te¿ sytuacjê gdzie ju¿ nie ma tego demona prêdko¶ci i na LPG i na pb. Dlatego przysz³y mi do g³owy te ¶wiece jeszcze, kiedy mechanik sprawdzi³ moje auto i oznajmi³ ze jest w porz±dku mechanicznie, a pamiêtam jak wymieni³em ¶wieczki u innego go¶cia który mi zakladal gaz to w³a¶nie by³ strasznie zdziwiony, ¿e tak ma³o zap³aci³ za te ¶wiece, tylko znowu kole¶ kumaty kupowa³ w sklepie, wiec jakie prawdopodobieñstwo, ¿e wzi±³ albo dali mu ¼le? :-\

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    A jaki to konkretnie ¶rodek doda³e¶ do benzyny? Mo¿e i ja bym co¶ ta przeczy¶ci³?
    firmy liquy moli

jeden jest do czyszczenia wtryskiwaczy a drugi do zaworów, jeden by³ w wiêkszej butli (chyba ten od wtryskiwaczy) a drugi w mniejszej i trzeba by³o wlac dwa? na bak, cena oko³o 20z³/szt
    bra³em oba ale efekt chyba by³ po tym od zaworów i po wymianie ¶wiec na te LPG1.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    Benzyny te¿ pali du¿o jad±c po mie¶cie patrz±c na komputer, albo ile km zosta³o do koñca to wychodzi jako¶ 1 z³ na 1km:-\ Przep³ywka mechanik twierdzi ¿e sprawna podlaczyl swoj± w celu sprawdzenia, on twierdzi ¿e moje auto jest w du¿o lepszej kondycji ni¿ jego, silnik pracuje idealnie i przyspiesza du¿o szybciej jak jego auto owszem to prawda s± dni kiedy one idzie naprawdê jak wsciekle, momentami ciê¿ko je opanowaæ :-P widocznie on trafi³ na tak± chwilê, ale s± te¿ sytuacjê gdzie ju¿ nie ma tego demona prêdko¶ci i na LPG i na pb. Dlatego przysz³y mi do g³owy te ¶wiece jeszcze, kiedy mechanik sprawdzi³ moje auto i oznajmi³ ze jest w porz±dku mechanicznie, a pamiêtam jak wymieni³em ¶wieczki u innego go¶cia który mi zakladal gaz to w³a¶nie by³ strasznie zdziwiony, ¿e tak ma³o zap³aci³ za te ¶wiece, tylko znowu kole¶ kumaty kupowa³ w sklepie, wiec jakie prawdopodobieñstwo, ¿e wzi±³ albo dali mu ¼le? :-\
    wyklucz te¿ z³e mapy gazu, tak jak ci pisa³em wcze¶niej, bo ¼le ustawiony gaz zmienia ci te¿ ustawienia benzyny i potrafi j± zamulic, nic nie da ¿e podczas jazdy przelaczasz na benzynê, bêdzie tak samo albo gorzej, bo silnik siê ustawi³ pod gaz

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Sk±d
    wroc³aw
    je¶li od³±cze aku i wyresetuje wszystko, nastêpnie jak bêdê je¼dzi³,tylko po mie¶cie to spalanie nie wzro¶nie mi dopiero jako¶ masakrycznie?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    je¶li od³±cze aku i wyresetuje wszystko, nastêpnie jak bêdê je¼dzi³,tylko po mie¶cie to spalanie nie wzro¶nie mi dopiero jako¶ masakrycznie?
    kolego jak z autem jest dobrze to bêdzie dobrze, jak ¼le to bêdzie ¼le, ale powoli bêdziesz eliminowal przyczyny,

zdecyduj sie albo chcesz rozwi±zaæ problem albo stan obecny ci odpowiada?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    zrób ze 100km na samym pb i sam ocenisz czy auto lepiej jedzie czy nie,masz lpg wpiêty pod sondy?

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Bêdzie pali³ 3 razy tyle a z wydechu bêdzie pachnia³o ró¿ami.

Jak jest wszystko sprawne to reset mu nie zaszkodzi. Czasem pali nawet mniej.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Sk±d
    wroc³aw
    Chyba mam wpiête pod LPG poniewa¿ jak wejdê w program o gazu sondy pracuj±

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Kielce
    Ja powiem tak, zak³ada³em tu temat jakie ¶wiece kupiæ , kupi³em 2 elektrodowe, niby lepsze do gazu, lecz by³ problem , czasem przerywa³ i czasem wrêcz gas³.... nowe ¶wiece ... no troche denerwuj±ce... wykrêci³em ¶wiece i zrobi³em co¶ banalnego , sposób stosowany w komarkach :) zmniejszy³em przerwê na oko bo nie mam szczelinomierza , i do dzi¶ dnia je¿d¿ê szczê¶liwie piêknie pracuj±cym silniekiem , czasem czuje na wolnych lekki uskok na obrotach ale to wyczuje tylko osoba przewra¿liwiona :D wiêc ja proponuje sprawdziæ taka mo¿liwo¶æ , dobra iskra to podstawa, a nowe to nie znaczy ¿e przerwa w nich jest idealna

Podobne w±tki

1. [zawieszenie] Jak rozpoznaæ jakie mam sprêzyny E38 ?
    Przez Aldik w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15-05-2013, 13:19
  2. [elektryka] Fotele z masa¿em - jak rozpoznaæ
    Przez jaro_alfa w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 14-06-2012, 07:36
  3. Navi jak rozpoznaæ?
    Przez lockbud w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 23-05-2011, 18:12
  4. Podstawowy test - jak rozpoznaæ wylew