Benzyny też pali dużo jadąc po mieście patrząc na komputer, albo ile km zostało do końca to wychodzi jakoś 1 zł na 1km:-\ Przepływka mechanik twierdzi że sprawna podlaczyl swoją w celu sprawdzenia, on twierdzi że moje auto jest w dużo lepszej kondycji niż jego, silnik pracuje idealnie i przyspiesza dużo szybciej jak jego auto owszem to prawda są dni kiedy one idzie naprawdę jak wsciekle, momentami ciężko je opanować :-P widocznie on trafił na taką chwilę, ale są też sytuację gdzie już nie ma tego demona prędkości i na LPG i na pb. Dlatego przyszły mi do głowy te świece jeszcze, kiedy mechanik sprawdził moje auto i oznajmił ze jest w porządku mechanicznie, a pamiętam jak wymieniłem świeczki u innego gościa który mi zakladal gaz to właśnie był strasznie zdziwiony, że tak mało zapłacił za te świece, tylko znowu koleś kumaty kupował w sklepie, wiec jakie prawdopodobieństwo, że wziął albo dali mu źle? :-\
firmy liquy moli
jeden jest do czyszczenia wtryskiwaczy a drugi do zaworów, jeden był w większej butli (chyba ten od wtryskiwaczy) a drugi w mniejszej i trzeba było wlac dwa? na bak, cena około 20zł/szt
brałem oba ale efekt chyba był po tym od zaworów i po wymianie świec na te LPG1.
jeśli odłącze aku i wyresetuje wszystko, następnie jak będę jeździł,tylko po mieście to spalanie nie wzrośnie mi dopiero jakoś masakrycznie?
zrób ze 100km na samym pb i sam ocenisz czy auto lepiej jedzie czy nie,masz lpg wpięty pod sondy?
Będzie palił 3 razy tyle a z wydechu będzie pachniało różami.
Jak jest wszystko sprawne to reset mu nie zaszkodzi. Czasem pali nawet mniej.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Chyba mam wpięte pod LPG ponieważ jak wejdę w program o gazu sondy pracują
Ja powiem tak, zakładałem tu temat jakie świece kupić , kupiłem 2 elektrodowe, niby lepsze do gazu, lecz był problem , czasem przerywał i czasem wręcz gasł.... nowe świece ... no troche denerwujące... wykręciłem świece i zrobiłem coś banalnego , sposób stosowany w komarkach :) zmniejszyłem przerwę na oko bo nie mam szczelinomierza , i do dziś dnia jeżdżę szczęśliwie pięknie pracującym silniekiem , czasem czuje na wolnych lekki uskok na obrotach ale to wyczuje tylko osoba przewrażliwiona :D więc ja proponuje sprawdzić taka możliwość , dobra iskra to podstawa, a nowe to nie znaczy że przerwa w nich jest idealna