Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: źle dobrane świece- jak rozpoznać, objawy?

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    ja osobiście polecam bardzo irydowe ngk laserline LPG1 (50zl/szt), po wymianie mniej mi pali o 1l/100km i w mieście i na trasie (chyba że to po dodaniu do benzyny środka do czyszczenia zaworów - było robione równocześnie)
    A jaki to konkretnie środek dodałeś do benzyny? Może i ja bym coś ta przeczyścił?

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Benzyny też pali dużo jadąc po mieście patrząc na komputer, albo ile km zostało do końca to wychodzi jakoś 1 zł na 1km:-\ Przepływka mechanik twierdzi że sprawna podlaczyl swoją w celu sprawdzenia, on twierdzi że moje auto jest w dużo lepszej kondycji niż jego, silnik pracuje idealnie i przyspiesza dużo szybciej jak jego auto owszem to prawda są dni kiedy one idzie naprawdę jak wsciekle, momentami ciężko je opanować :-P widocznie on trafił na taką chwilę, ale są też sytuację gdzie już nie ma tego demona prędkości i na LPG i na pb. Dlatego przyszły mi do głowy te świece jeszcze, kiedy mechanik sprawdził moje auto i oznajmił ze jest w porządku mechanicznie, a pamiętam jak wymieniłem świeczki u innego gościa który mi zakladal gaz to właśnie był strasznie zdziwiony, że tak mało zapłacił za te świece, tylko znowu koleś kumaty kupował w sklepie, wiec jakie prawdopodobieństwo, że wziął albo dali mu źle? :-\

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    A jaki to konkretnie środek dodałeś do benzyny? Może i ja bym coś ta przeczyścił?
    firmy liquy moli

jeden jest do czyszczenia wtryskiwaczy a drugi do zaworów, jeden był w większej butli (chyba ten od wtryskiwaczy) a drugi w mniejszej i trzeba było wlac dwa? na bak, cena około 20zł/szt
    brałem oba ale efekt chyba był po tym od zaworów i po wymianie świec na te LPG1.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    Benzyny też pali dużo jadąc po mieście patrząc na komputer, albo ile km zostało do końca to wychodzi jakoś 1 zł na 1km:-\ Przepływka mechanik twierdzi że sprawna podlaczyl swoją w celu sprawdzenia, on twierdzi że moje auto jest w dużo lepszej kondycji niż jego, silnik pracuje idealnie i przyspiesza dużo szybciej jak jego auto owszem to prawda są dni kiedy one idzie naprawdę jak wsciekle, momentami ciężko je opanować :-P widocznie on trafił na taką chwilę, ale są też sytuację gdzie już nie ma tego demona prędkości i na LPG i na pb. Dlatego przyszły mi do głowy te świece jeszcze, kiedy mechanik sprawdził moje auto i oznajmił ze jest w porządku mechanicznie, a pamiętam jak wymieniłem świeczki u innego gościa który mi zakladal gaz to właśnie był strasznie zdziwiony, że tak mało zapłacił za te świece, tylko znowu koleś kumaty kupował w sklepie, wiec jakie prawdopodobieństwo, że wziął albo dali mu źle? :-\
    wyklucz też złe mapy gazu, tak jak ci pisałem wcześniej, bo źle ustawiony gaz zmienia ci też ustawienia benzyny i potrafi ją zamulic, nic nie da że podczas jazdy przelaczasz na benzynę, będzie tak samo albo gorzej, bo silnik się ustawił pod gaz

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    jeśli odłącze aku i wyresetuje wszystko, następnie jak będę jeździł,tylko po mieście to spalanie nie wzrośnie mi dopiero jakoś masakrycznie?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    jeśli odłącze aku i wyresetuje wszystko, następnie jak będę jeździł,tylko po mieście to spalanie nie wzrośnie mi dopiero jakoś masakrycznie?
    kolego jak z autem jest dobrze to będzie dobrze, jak źle to będzie źle, ale powoli będziesz eliminowal przyczyny,

zdecyduj sie albo chcesz rozwiązać problem albo stan obecny ci odpowiada?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    zrób ze 100km na samym pb i sam ocenisz czy auto lepiej jedzie czy nie,masz lpg wpięty pod sondy?

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Będzie palił 3 razy tyle a z wydechu będzie pachniało różami.

Jak jest wszystko sprawne to reset mu nie zaszkodzi. Czasem pali nawet mniej.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Chyba mam wpięte pod LPG ponieważ jak wejdę w program o gazu sondy pracują

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728iA
    Ja powiem tak, zakładałem tu temat jakie świece kupić , kupiłem 2 elektrodowe, niby lepsze do gazu, lecz był problem , czasem przerywał i czasem wręcz gasł.... nowe świece ... no troche denerwujące... wykręciłem świece i zrobiłem coś banalnego , sposób stosowany w komarkach :) zmniejszyłem przerwę na oko bo nie mam szczelinomierza , i do dziś dnia jeżdżę szczęśliwie pięknie pracującym silniekiem , czasem czuje na wolnych lekki uskok na obrotach ale to wyczuje tylko osoba przewrażliwiona :D więc ja proponuje sprawdzić taka możliwość , dobra iskra to podstawa, a nowe to nie znaczy że przerwa w nich jest idealna