Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Potrzebny schemat podl±czenia radia 4:3

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Jelenia Góra

Potrzebny schemat podl±czenia radia 4:3

Czym prostszy tym lepszy ;) U mnie wi±zka gdzie¶ pad³a a nie wiem czy po drodze s± jakie¶ przeka¼niki itp...

Problem jest taki ¿e u mnie radio siê w³±cza ale nie reaguje ¿aden guzik na radiu przerzuci³em radio i wszystkie graty z baga¿nika do kolegi i u niego dzia³a, jak kto¶ posiada taki schemat to bardzo bym prosi³

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Sk±d
    Manchester
    Schematu nie mam, wiazka jako taka idzie pod fotelem kierowcy, podloga i tylna kanapa do polki. Po drodze masz tylko kabelki do glosnikow. Za wyswietlaczem wiazka konczy sie niebieska i biala wtyczka. Kabelkologia zaczyna sie od polki do bagaznika (telefonu nie licze). Napisz cos wiecej, masz navi, dsp, tele?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Jelenia Góra
    Mam navi tel, nie wiem nic o dsp :) dzisiaj rozebra³em tunel ¶rodkowy i znalaz³em takie kable orientuje siê kto¶ od czego one ?? Rozebra³em caly tunel lecz nie znalaz³em ¿adnej wolnej wtyczki ¿eby to pod³±czyæ. Ju¿ opadaj± mi rêce z tym radiem

Bia³a Wtyczka ma Kable:
    -Br±zowy
    -i czerwono zielony s± dosyæ grube takie podobne do tych co id± do zasilania Wzmacniacza w baga¿niku

Czarna Wtyczka :
    -4 Kable z których po bokach wychodz± cieñsze kabelki (podobne do tych co s± przy tunerze TV w bia³ej wtyczce)

Niebieska Wtyczka (nie pamiêtam kolorów a na zdjêciu nie widaæ tak dobrze

Oraz jedna p³aska czarna wtyczka :
    kabel szaro czerwony i br±zowy wydaje mi siê ¿e jakie¶ zasilanie do pod¶wietlenia czego¶

Czyli rozumuj±c pod maskê ¿aden kabel nie idzie do skrzyni gdzie s± sterowniki i przeka¼niki ?? Wszystko zaczyna siê od ty³u i idzie pod fotelem kierowcy ?? nie czasem poprzez tunel ¶rodkowy ??
    Ostatnio edytowane przez Tom' ; 21-07-2013 o 22:49

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Sk±d
    Manchester
    Biala wtyczka do zapalniczki, mala czarna na 2 piny to podwietlenie tylu tunelu, duza czarna to wejscie av na panelu z tylu a niebieska wyglada jak wejscie pod gniazdo na fax (nie jestem na 100% pewien). Na 100% zadna z tych wtyczek nie odpowiada z Twoj problem. Sprawdz bezpieczniki 46 i 69 na poczatek. Pod maske nic nie idzie, przez tunel srodkowy ida kable podswietlenia, zapalniczek etc. Spod tylnej kanapy srodkiem od tylu w strone tunelu idzie jedynie wiazka od telefonu. Cala od navi idzie po stronie kierowcy. Mozesz jeszcze zerknac, jak zdejmiesz tylna polke i pokrycie slupka czy nie powypinaly sie kabelki od masy - taka duza metalowo-plastikowa plytka przykrecona do scianki z 16 chyba brazowymi przewodami - rozpoznasz:p.

Kliknij obrazek, aby uzyskaæ wiêksz± wersjê

Nazwa:	Harness.jpg
Wy¶wietleñ:	16
Rozmiar:	76.0 KB
ID:	6189

Tylko taka fote na szybko znalazlem z montazu, od monitora/navi to ta ktora wisi przez prog, zobacz gdzie idzie;)
    Ostatnio edytowane przez OskiUK ; 22-07-2013 o 10:01

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Jelenia Góra
    Dziêki kolego, rozebra³em wszystko kable s± ca³e bezpiecznik 69 znalaz³em ale 46 nie mogê(no chyba ¿e to ten w tunerze radia) :)

A tak apropo to ¿eby uruchomiæ radio to potrzebne jest tylko tuner tv radio i tuner radia tak ??

Nic nie pomaga prze³o¿y³em ca³o¶æ do innego autka i dzia³a³o

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Sk±d
    Manchester
    U mnie 46 jest w malym schowku po stronie kierowcy, w kontynentalnej wersji chyba pod maska. Tak teraz mysle, nie masz problemow np z tempomatem albo zazaca sie kontrolka poduszki?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Jelenia Góra
    Tempomat dzia³a, poduszki siê nie ¶wiec± w tym schowku pod kierownic± nie widzê bezpiecznika ;)

Ale gdyby to by³ bezpiecznik to wentylator w tunerze TV by dzia³a³??

Podobne w±tki

1. [elektryka] potrzebny schemat bezpieczników.
    Przez kpl29 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-01-2013, 20:43
  2. [elektryka] Potrzebny Schemat do kolumny elektrycznej e32
    Przez 750il w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 30-05-2011, 10:47
  3. Potrzebny schemat budowy i pracy zbiornika paliwa
    Przez Karington w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20-04-2009, 15:10
  4. Odpowiedzi: 3