Szczerze to co teraz napisałeś podpierając się wujkiem google jest dla mnie mało konkretne. No chyba, że piszemy o silniku, który niestety swoje lata świetności ma za już dawno za sobą ( i to też nie do końca).
Reasumując aby nie być gołosłownym:
- moje wcześniejsze E32 do momentu wypadku z tym olejem przejechało około 100k i zero objawów, które opisujesz (11,5-12b na tłokach),
- obecne E32 na razie zrobiło 7k i również czuje się wyśmienicie (11,5-12b na tłokach),
(dodam, że pierwsze "licznikowo" miało w fazie końcowej 370k, a obecne 365k - ile jest/było w rzeczywistości? Dodaję +/- 150k)
- tak samo E12 z M30 do końca sprzedaży,
- oprócz tego 2 sztuki Audi jeździły/-ą z LM MoSem i również nie odnotowuję tego typu zachowań.

Pozostaje mi zadać Ci pytania: od kiedy jeździsz na tym oleju? Czy to co napisałeś nie jest przypadkiem podparte opinią "mechaników", którzy na widok szarego koloru na wstępie mówią "NIE"? Powielanie opinii innych bez uwzględnienia swojego punktu widzenia w oparciu o konkretne doświadczenie jest mało wartościowe.
Plusy tego oleju zobaczysz dopiero po 2-3 zmianie. Niestety nie jest to sok z gumi jagód, który po pierwszym zastosowaniu doda witalności twojej M30tce.