Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Moja nowa BMW E32 750 iA '91

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    umieszczajac foto na forum trzeba sie liczyc także z krytyką - która w wielu przypadkach jest jak najbardziej rozsądna i uzasadniona, dlatego naiwnie jest sie "domagać" samych pochwał?
    Wkurza taka krytyka, ale jest sluszna, jednak myśle ze czsami stan techniczny auta pozwala zapomniec o mankamentach auta - ale to tak pisze ot :)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    jednak myśle ze czsami stan techniczny auta pozwala zapomniec o mankamentach auta
    o jakich mankamentach poza stanem technicznym piszesz?

moim skromnym zdaniem np. przedliftingowe e32 w manualu, welurze, bez klimatyzacji, bez OBC czyli maksymalny golas ale w stanie super IGŁA i obiektywnie bardzo dobrze utrzymane i TYLKO na oryginalnych czesciach bije na głowe cokolwiek styranego, motanego i zajezdzonego nawet jesli sztuka jest z konca produkcji, z elektryką (z której i tak nic nie działa), w pełnej skórze (na której ktoś woził buroki i zimnioki) i jeszcze "dolepionym" pakietem individual oraz obowiązkowo wyciętym katalizatorem itp. itd.

nie mam pewnosci czy dokladnie o to chodzilo w twojej wypowiedzi, bo na ogół ludzie uważają odwrotnie :what:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Ej ej ... sz4lony, wyhamuj mocium panie ;) - przy moim aucie (mojej skórze) o burokach godoć? :?

W aucie wsio po za skrzynią jest sprawne (jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to do końca tygodnia skrzynia będzie założona ), wspomniane OBC, czujniki (także temperatury), sterowanie elektryczne wszystkiego. Stożki jak najbardziej do wywalenia (tu nie mam obiekcji), nie tylko że uwalone ale to coś w stylu tuningowanego-opla/golfa .... więc zdecydowanie do wyrzucenia.

Drewno powiadasz - i tu się rozumiemy, moja poprzednia buma miała drewno i jakoś tak mi łyso bez niego, ale o zamianie elementów mowy nie ma :D jak skończę ze skrzynią to zajmę się tym drewienkiem oraz telefonem pokładowym (do którego mam już antenkę).

Kolejna rzecz jaką koniecznie muszę wymienić to koła - są zbyt duże (16''), bo to konkretnie alusy od modelu E38, założone na drogę (właściciel przywiązał się do poprzednich).

Krytyka... hmmmm.... z Twojej strony to były raczej sugestie :razz:
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez amato
    Ej ej ... sz4lony, wyhamuj mocium panie ;) - przy moim aucie (mojej skórze) o burokach godoć? :? :
    absolutnie nie chodzilo o to auto, po prostu sporo takich mi sie przewija....

Cytat Zamieszczone przez amato
    Krytyka... hmmmm.... z Twojej strony to były raczej sugestie :razz:
    sugestie jak najbardziej

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Czy 750 mają standardowo wyskalowany budzik do 280 z tego co widzę...? 8/ A 16" to chyba chciałeś napisać, że za małe? ;D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Czy 750 mają standardowo wyskalowany budzik do 280 z tego co widzę...?
    Rany.... przez Ciebie zwątpiłem czy mi licznika nie podmienił... (sugestia składak)... ufff.... sprawdziłem - polatałem po necie i wygląda na to że odpowiedź brzmi tak :]

Cytat Zamieszczone przez tristeza
    A 16" to chyba chciałeś napisać, że za małe? ;D
    Nie tam, ja wolę w kierunku oryginału z pewnymi odstępstwami (odstępstw jeszcze jasno nie określiłem :P ) Wolę pełne koło z czarną i zadbaną (nawet stalową) felgą (lub czarne alu) niżeli duże i błyszczące felgi o takim wzorze.

No i oponka... całe koło musi być dopasowane do budy, a te 16.tki z tymi oponami (225/55 R16) nie bardzo trafiają w mój gust, trochę tak jakbym do garnituru założył wielkie zimowe skarpety.... albo do dresu grube i wysokie czarne podkolanówki ;D
    Honda VT 1100 chopper

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    [...] przedliftingowe e32 [...]
    możesz rozwinąć temat?

BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez skalpel
    możesz rozwinąć temat?
    moze nie lapmy sie za slowka - chodzi o " - pre '89" i zmiany (wyposazeniowe) ktore weszly z nastaniem kolejnych rocznikow i konsekwentnie zmiany po '91, ale tego pewnie latwo sie domyslec

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    A jak wyglądała ze strony finansów ta zamiana? Czy była dopłata z którejś strony? Też próbuje się zamienić na 750i mam 730i V8 manual ale jakoś ciężko znaleść chętnego :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Przeglądałem album ... tak tak, z NK ;) i zapragnąłem pochwalić się swoją E32 w ślubnym przystrojeniu - może nieco później znajdę więcej fotek z tego dnia. Uważam że prezentuje się po prostu MEGA

http://photos.nasza-klasa.pl/1012702...630511357.jpeg

---- edit...
    Niestety... NK.... to NK...

Mirror :] http://arahnet.org/bmw/e32,750/4630511357.jpeg
    Honda VT 1100 chopper

Uprawnienia umieszczania postów