Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: swiatla dzienne

Początkujący Użytkownik
    BMW
    745i
    Ja zmodyfikowałem lampy bo musiałem je i tak rozebrać.
    Zrobione we własnym zakresie.
    Załączone miniatury Załączone miniatury uploadfromtaptalk1374493423879.jpg   uploadfromtaptalk1374493436138.jpg   uploadfromtaptalk1374493453081.jpg  

Początkujący Użytkownik Awatar messiah
    BMW
    bmw e38 735,nissan 300zx z32 twin turbo
    no stary wlasnie o takie cos mi chodziloa kiedy ci sie ringi wlanczaja?bo widze ze osobno sie lampki swieca.podoba mi sie bo orginalnie;)!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    745i
    To są tylko dzienne, włączają się przy zapłonie, ringi to dalej pozycyjne, jak włączają się ringi gasną dzienne.jeżdżę cały czas automatycznych światłach.zaadaptowane są światła dzienne z atestem, dorobilem tylko obudowę chłodzącą z aluminium co przedłuży żywotność ledow cree oraz czoło z plexi aby uzyskać efekt jednolitej plamy światła.auto przeszło przegląd bez uwag.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Wszystko pięknie i ładnie z atestem, ale atestu nie ma klosz reflektora ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    745i
    Jak to nie ma atestu... To by musieli wszystkie 7ki zatrzymać... pomyliłeś kolego pojęcia, to rozwiązanie jest całkowicie zgodne z przepisami. Wszystkie seryjne reflektory mają atest, nawet do dziennych jeżeli w aucie jest przewidziana funkcjonalność świateł dziennych w oparciu o główne reflektory.

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez north Zobacz posta
    Jak to nie ma atestu... To by musieli wszystkie 7ki zatrzymać... pomyliłeś kolego pojęcia, to rozwiązanie jest całkowicie zgodne z przepisami. Wszystkie seryjne reflektory mają atest, nawet do dziennych jeżeli w aucie jest przewidziana funkcjonalność świateł dziennych w oparciu o główne reflektory.
    Jak to jak? Po prostu klosz nie posiada homologacji i atestu na taką wiązkę światła i tyle. Nie można tam wsadzać innych świateł, mimo iż mają homologację, bo to już ingerencja w reflektor. Zgodnie z przepisami taka modyfikacja jest nielegalna ;)
    U nas nikt na to nie zwraca uwagi i zresztą w E38 sam mam ustawione "niby dzienne" :) ale jak się do tego przyczepią w DE to się nie wypłacisz :)
    Np. automatyczne światła w E38 mają rację bytu, gdy ustawi się tak, aby po przekręceniu kluczyka włączały się xenony, albo H7 gdy nie ma xenonów. Ustawienie dziennych na drogowych w E38 nie jest zgodne z przepisami. Zresztą było już na forum.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    745i
    Na temat DE się nie wypowiadam bo nie znam ich prawa, wypowiadam się tylko na temat naszego prawa, ale to jest offtop bo temat postu dotyczy technicznych rozwiązań świateł dziennych, ja sobie tak zrobiłem bo musiałem rozebrać lampy a w e65 to bardzo trudna sprawa, natomiast nie narzuca nikomu swojego rozwiązania, po prostu było pytanie to się podzielilem swoim rozwiązaniem.

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez north Zobacz posta
    Na temat DE się nie wypowiadam bo nie znam ich prawa, wypowiadam się tylko na temat naszego prawa, ale to jest offtop bo temat postu dotyczy technicznych rozwiązań świateł dziennych, ja sobie tak zrobiłem bo musiałem rozebrać lampy a w e65 to bardzo trudna sprawa, natomiast nie narzuca nikomu swojego rozwiązania, po prostu było pytanie to się podzielilem swoim rozwiązaniem.
    Dlatego rozjaśniłem co i jak :) Sam kiedyś myślałem nad takim rozwiązaniem:)
    Masz jakiś filmik jak to świeci?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    Kolego ratovnik jakie te żarówki diodowe wsadziłeś w światła drogowe? Nie wyświetla Ci błędu na komputerze? Dzięki Pozdrawiam:p

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez dmisieekk Zobacz posta
    Kolego ratovnik jakie te żarówki diodowe wsadziłeś w światła drogowe? Nie wyświetla Ci błędu na komputerze? Dzięki Pozdrawiam:p
    Wsadziłem LEDowe HB3

Błędu nie ma, ale mimo wszystko zapodałem do nich rezystory :)