Ja zmodyfikowałem lampy bo musiałem je i tak rozebrać.
Zrobione we własnym zakresie.
Ja zmodyfikowałem lampy bo musiałem je i tak rozebrać.
Zrobione we własnym zakresie.
no stary wlasnie o takie cos mi chodziloa kiedy ci sie ringi wlanczaja?bo widze ze osobno sie lampki swieca.podoba mi sie bo orginalnie;)!!
To są tylko dzienne, włączają się przy zapłonie, ringi to dalej pozycyjne, jak włączają się ringi gasną dzienne.jeżdżę cały czas automatycznych światłach.zaadaptowane są światła dzienne z atestem, dorobilem tylko obudowę chłodzącą z aluminium co przedłuży żywotność ledow cree oraz czoło z plexi aby uzyskać efekt jednolitej plamy światła.auto przeszło przegląd bez uwag.
Wszystko pięknie i ładnie z atestem, ale atestu nie ma klosz reflektora ;)
Jak to nie ma atestu... To by musieli wszystkie 7ki zatrzymać... pomyliłeś kolego pojęcia, to rozwiązanie jest całkowicie zgodne z przepisami. Wszystkie seryjne reflektory mają atest, nawet do dziennych jeżeli w aucie jest przewidziana funkcjonalność świateł dziennych w oparciu o główne reflektory.
Jak to jak? Po prostu klosz nie posiada homologacji i atestu na taką wiązkę światła i tyle. Nie można tam wsadzać innych świateł, mimo iż mają homologację, bo to już ingerencja w reflektor. Zgodnie z przepisami taka modyfikacja jest nielegalna ;)
U nas nikt na to nie zwraca uwagi i zresztą w E38 sam mam ustawione "niby dzienne" :) ale jak się do tego przyczepią w DE to się nie wypłacisz :)
Np. automatyczne światła w E38 mają rację bytu, gdy ustawi się tak, aby po przekręceniu kluczyka włączały się xenony, albo H7 gdy nie ma xenonów. Ustawienie dziennych na drogowych w E38 nie jest zgodne z przepisami. Zresztą było już na forum.
Na temat DE się nie wypowiadam bo nie znam ich prawa, wypowiadam się tylko na temat naszego prawa, ale to jest offtop bo temat postu dotyczy technicznych rozwiązań świateł dziennych, ja sobie tak zrobiłem bo musiałem rozebrać lampy a w e65 to bardzo trudna sprawa, natomiast nie narzuca nikomu swojego rozwiązania, po prostu było pytanie to się podzielilem swoim rozwiązaniem.
Kolego ratovnik jakie te żarówki diodowe wsadziłeś w światła drogowe? Nie wyświetla Ci błędu na komputerze? Dzięki Pozdrawiam:p