Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: BMW M5 e60 a LPG

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Prosiak sprzedany :D :D :D :D

Więc tak sobie szukam i podpytuję.

krzywy191...tak Cie lubię...ale jak masz takie opinie to powiem jedno... żenada. Wolę e60 M5 w LPG niż Twoje e38 i X5 razem wzięte.
    dlaczego żenada? dlaczego tak piszesz jak mam odmienne zdanie od ciebie? ja poprostu nie lubie smierdzącego gazu, i wszystkich wyjebanych. silników przez gaz, a dalaczego? co zodziennie od 6lat grzebie sie wlasnie przy silnikach i autach, z tego zyje i wiem w jakim stanie jest silnik ktory od kilku lat jezdził na gazie, wiecznie są problemy. Ja może nie wszystko ale wiekszości jak ktos przyjezdza z problemem ze silnik nie rozwija pełnej mocy lub jakas tam kontrolka sie swieci i widze LPG to odsyła z kwitkiem, bardzo bardzo duzo warsztatów tak robi wiec robie i ja, a jak juz kupiłem sobie V12 to wiedziałem ile to pali i leje bez bulu a nie przerabiam na inne ALTERNATYWNE paliwa, Jak bmw fabrycznie zamontuje gaz to wtedy ja tez. A jak poczytasz tutaj na forum ze cos kumus szarpie lub się silnik grzeje to 99% auto jest na LPG. A wiec suma: ja mam żenujące zdanie bo nie lubie LPG i tyle, nigdy swego auta nie przerobie na gaz z zapalniczek, dla mnie żenada to podjechać "kajenką" pod dystrybutor LPG.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Mój uniak ma 11 lat zwyklorza i trzyma ciśnienie po 10 bar na cylu ;) , ja tam lubię gaz ale zgodzę się że do klasyka to on nie pasuje, ale do powszechnej fury o którą jest jeszcze łatwo to tylko gaz wrzucić Po co oszukiwać samego siebie i jeździć na PB, i co kupisz jakiegoś używanego 5 latka wycałujesz go pojeździsz drugie 5 lat i opychasz bez skrupułów a co przez te 5 lat ile oszczedzisz jeżdząc na LPG i do tego gówno mu się od niego stanie ;)
    Pierwsza E32 z gazem okej niech już będzie marudziłem ale jak się ogarnąłem że mogę tak tanio popierdzielać 3.5 to aż silnik nie stygł a obecną krówką bez lpg z czego się na początku cieszyłem wleje za 100 zł i mam koło 17 litrów PB więc co? niestety nie pojeżdżę zbytnio i 7er wychodzi mnie jak z taxi ;p 1zł/ 1km :P
    Więc podsumuje każde nowsze auto tylko z LPG jak nie ma to natychmiast założyć, Klasyk? Lepiej jak nie ma LPG ale jak ma to też na nim jeździć życia już i tak autu nie uratujesz i tak, A jak nie ma to też nie zakładać bo po co.
    ps. Przebieg mojego 7era od początku roku wyniósł 400km, myślę że do końca roku wyjdzie koło 1000 na ciól mi lpg do niedzielnego auta :D ale do użytkowego a i owszem w 3 miesiące 16 tyś kilometrów aż boje się policzyć ile bym przepłacił jeżdząc nim na PB :D

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Przypominam , że temat dotyczy E60 M5 , a nie wyższości gazu czy benzyny.
    Koniec OT. Tomek chce gaz to sobie wrzuci i po sprawie. Ktoś chce jeździć na benzynie to niech jeździ.
    Dla kogoś obciachem jest tankowanie gazu, dla innego chodzenie w skarpetkach i klapkach.
    Dlatego proszę o skończenie OT ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    wracam do tematu, Ciekawi mnie w jakim stanie bedzie to auto za 10 lat? ktos tu pisał ze do nowego auta szybciutko gaz. Chciałbys drogi forumowiczu kupić swoje wymarzone 18 letnie e38 ktore od 16lat jezdziło na gazie? dlaczego kazda gazeta pisze ze najlepiej kupic auto bez gazu i samemu wstawic?

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    A wiec suma: ja mam żenujące zdanie bo nie lubie LPG i tyle, nigdy swego auta nie przerobie na gaz z zapalniczek, dla mnie żenada to podjechać "kajenką" pod dystrybutor LPG.
    A dla mnie żenujące jest jeżdzenie takim autem jak Ty. I tyle .

Może w Białymstoku i Łomży są tacy instalatorzy LPG że sie świecą kontrolki. Mi sie nigdy nie zapaliła i nigdy nie miałem problemów z LPG, może przez to że był dobrze dobrany i zainstalowany.

I na tym zakończymy OT

Edit:

Nie interesuje mnie co będzie z tym autem za 10 lat. Ja co 2 lata zmieniam auta. Jak juz mam auto to dbam, naprawiam i itp. Co mnie to co za 10 lat? Jak telefon sprzedam czy nawet dom...mam nie spać po nocach i sie martwić czy auto po 8 latach od sprzedaży komus działa? Kilka lat temu sprzedałem swoje mieszkanie. Zaraz zadzwonie do kupca i sie spytam czy mu sie może rury nie zatkały bo nie dbałem przed sprzedażą.
    Ale rozumowanie.
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 17-07-2013 o 13:28
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    A dla mnie jest żenadą jezdzić autem na LPG

i na tym zakończmy OT

(ale widać Bezi ze cisnienie ci skacze jak ktos ma ine zdanie na temat LPG)

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Pisaliście, że silniki powyżej 100tkm szybko podają i remonty są drogie. Przeglądam sobie ogłoszenia i widać w nich dość dużo aut z przebiegami 150, 180 a nawet ponad 200 tkm, mam takie pytanko: czy takie auta będą już w większości przypadków po generalce silnika ? Czy w/w usterkowość zależy od stylu jazdy, szczęścia ;) ?
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

BMW
    Jeszcze jedna docinka i jeb.... po paseczku :D

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Mati no co poniektórzy się nie zmienią.

Pytałem się o opinie na temat LPG i konkretnego silnika. A że ktoś mi piszę że żenada to do mnie nie mniej pretensji.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

BMW
    No więc lepeij nie szukaj M5 jak chcesz LPG.
    :D
    koniec tematu szukaj innego auta :D
    Zobacz sobie np RR Sporta- mega auto i silnik 4.4 spoko znosi gaz ;)