Siema,
właśnie stałem się posiadaczem wiekowej e38. Zamierzam zrobić w niej stan fabryczny, więc niedługo możecie się spodziewać wątku na forum z moimi poczynaniami.
Pozdrawiam
WiLQ
Siema,
właśnie stałem się posiadaczem wiekowej e38. Zamierzam zrobić w niej stan fabryczny, więc niedługo możecie się spodziewać wątku na forum z moimi poczynaniami.
Pozdrawiam
WiLQ
Witaj an forum :)
Dokumentuj stan fotkami i wklejaj na forum :)
Witamy i na fotki czekamy :D
Witam.kolego doprowadzić do stanu fabrycznego to dużo powiedziane,ale bedziemy sie bacznie przyglądać Twoim poczynaniom.Wklejaj foty.Powodzenia;-)
Siemka, skąd pochodzisz?
Foteczki niedługo sie pojawią, czekam na kilka częsci do podmianki. Jestem z 3miasta.
Odświeżam mocno zaniedbany temat...
W lato samochód miał wizytę u blacharza, który doprowadził wszystkie słabe punkty nadwozia do porządku - progi połatane (ktoś kiedyś lekko je wgniótł i narzucił tonę szpachli), ogarnięta rdza w misie koła zapasowego.
Auto obecnie stoi w ciepłej hali i powoli coś jest już kombinowane. Generalnie jest pomysł na stworzenie Democar'a firmy zajmującej się oklejaniem aut - połączenie mojej pracy z pasją.
W planach:
- wstawienie frontu polfitowego (błotniki, reflektory, kierunki, nerki) + dokładka Alpina
- oklejenie auta folią (koncepcja koloru zmienia się co 15 minut :) )
- wszelkie chromy w czarny połysk
- przyciemnienie lamp
- poliftowe dokładki progów
- całkowite obszycie wnętrza skórą na nowo / dorwanie kompletu skór z e38 w idealnym stanie
- montaż wysokiej klasy sprzętu audio + zabudowa bagażnika
- air ride
- montaż nierdzewiejącej klapy z polifta
- hydro klapa
- elektro kolumna kierownicza
- elektro składane lusterka
- przyciemnienie wszystkich szyb (poza czołową)
- uwolnienie troche dźwięku z wydechu - obecnie seria brzmi troche słabo jak na V8...
- wymiana sparciałego podszybia
Do tej pory:
- naprawione podświetlenie zegarów
- naprawiona roleta tylnej szyby
- sprawy blacharskie
- naprawiony podnośnik szyby przód prawy
- naprawiony zamek klapki wlewu paliwa
- naprawione bębenki zamków (klapy, drzwi - zastałe od nieużywania)
Większość części jest już zebrana - generalnie wszystko nowe z serwisu lub wyrwane z mega okazji na portalach aukcyjnych w całej Europie.
Tak sie prezentowała w lato przed naprawą progów:
Obecnie rozprute wnętrze:
Niedługo relacja z kolejnych etapów. Pozdro!
Witam, pisałeś że będzie ori a tu się szykuje coś...... innego (może będzie dobrze wyglądać). Pzdr.
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Faktycznie z oryginałem się trochę minę, ale myślę, że nie przekroczę granicy "dobrego smaku". Na pewno projekt będzie krążył po forach itd. jak będzie skończony.
Tymczasem jutro zapowiada się wycieczka po komplet czarnego wnętrza, razem ze skórzanymi Sportsitz'ami.
Pozdrawiam!