Witam,
Mam pewien problem, poniewa¿ u mnie w aucie jest dziwny zapach:/ Jakim¶ smarem, olejem, takim zak³adem mechanicznym. Mo¿liwe, ¿e to dobiega spod silnika?
Witam,
Mam pewien problem, poniewa¿ u mnie w aucie jest dziwny zapach:/ Jakim¶ smarem, olejem, takim zak³adem mechanicznym. Mo¿liwe, ¿e to dobiega spod silnika?
Mozliwe, ze z silnika, moze ze skrzyni. Poszukaj wyciekow na "dzien dobry".
skrzynia sucha, jedynie wa³ delikatnie siê poci, natomiast na silniku jak s± te ¶ruby na górze to spod nich równie¿ siê poci, my¶lisz ¿e to w tym problem? Nie powinno byæ tak, ¿e zapach nie powinien dostawaæ siê do wnêtrza auta to co siê dzieje pod mask±?
Jesli silnik poci sie, nagrzany olej bedzie smierdzial. Teoretycznie nie powinno smierdziec w srodku, w kabinie ale teoria to tylko teoria.
wymieñ filtry kabinowe na filtry z wêglem aktywnym. mia³em podobnie a poci³a mi siê uszczelka pod deklem zaworowym. Wêgiel aktywny neutralizuje przynajmniej metale ciê¿kie np.: jedziesz za zmêczonym dizlem któremu kopci z rury na czarno i nie czujesz ¿e za nim jedziesz :D ja takie co¶ odczu³em po wymianie filtrów kabinowych z wêglem aktywnym, a wcze¶niej mocno odczuwa³em jazdê za spalinowozem :)
ok bêdê musia³ spróbowaæ;) pozdrawiam
Ja u siebie wkladalem z weglem i nie za wiele to pomoglo. ;)
Spróbuj umyæ silnik i jego komorê. Nawet jak wróci smród to przynajmniej powiniene¶ zobaczyæ gdzie co¶ cieknie.