No to wystarczająco :)
A tak w ogóle to ile to pali?
No to wystarczająco :)
A tak w ogóle to ile to pali?
moj 4.4 przy jezdzi mojej zony, srednio 15,4 jak ja jade to okolo 18 mieszanej. w trasie 120km/h jakies 10-11
Hermesso, według Auto Świata, każde auto to szrot i ich utrzymanie kosztuje majątki...
Ale co się dziwicie, skoro oni koszty utrzymania naszych autek porównują np. do takiego .... no nie ważne ale prawie zawsze koszta będą dla nich astronomiczne :D
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Ja w swojej X5ce wymieniałem z przodu amortyzatory ( zawieszenie pneumatyczne ) i płaciłem w ASO 1600zł brutto za sztukę więc nie wiem skąd mają cene 2500zł.
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Kupowałem 1,5 roku temu :)
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Ja jezdzac E38, mialem okazje przejechac sie E53. Szczerze? Nie widze zadnego sensu tego auta. Jest bardzo twarde, wiec jazda w "terenie" to raczej udreka niz zabawa. Oczywiscie kwestia gustu, ale w miescie nie dosc ze e38 spali mniej, to z 4.4 jest duzo bardziej dynamiczne, zreszta tak samo na trasie. 4x4? owszem moze i na sniegu/lodzie ruszy szybciej, ale hamuje juz niestety tak samo. Jak ktos mieszka gdzies, gdzie plug rzadko dojezdza, to moze i to jest wyjscie. Do miasta i na trasy? ja bym nigdy tego nie kupil. Do tego jeszcze w pierwszej X5 srodek przypomina mi E39(E39 bardzo lubie) ale spodziewalbym sie po X5 czegos innego....
Co do kosztow, to serwisowalem i pierwsza X5 i jej nastepce - ceny jesli chodzi o czesci zamienne nie sa wcale duzo wyzsze od rocznikowo odpowiadajacej E38. Tarcze na przod jak mnie pamiec nie myli to roznica niecalych 50 pln na korzysc 7er.