Panowie, ale jak jest śnieg to ja nie jeżdżę, więc czy x2 czy x4 to nie ma różnicy :) :)
Panowie, ale jak jest śnieg to ja nie jeżdżę, więc czy x2 czy x4 to nie ma różnicy :) :)
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
ADASIO, nie ma posta, żebyś o dupach nie wspominał :)
Jeździłeś X5?
Ratovnik ,ale najpierw upewnij się czy auto jakie chcesz kupić można "WYLEDOWAĆ " :d:d
Tam jest większy prześwit, więc można śmiało LEDy wstawiać w podwoziu :)
Już nawet wiem co bym tam zapodał :D
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Kupiec na moje byłby od ręki. Może ktoś chce się zamienić za X5? :)
Opinia z punktu posiadacza e53 4.6is. E38 nie miałem, ale jeździłem
X5 nie jest dużym samochodem. Wewnątrz miejsca tyle co w e39, jedynie nad głowami jest więcej przestrzeni i większa jest odległość od przedniej szyby. Bagażnik skromny, ratuje tylko że można wkładać aż po sufit.
Pozycja za kierownicą wygodna, bardziej pionowa ale sprawdza się w trasach. Wsiadanie/wysiadanie trochę uciążliwe, bo albo robimy duży krok, albo stajemy na progu. Osiągi nie powalają - masa ponad 2,200kg + opór powietrza + wielkie koła (tył 315/30 przód 275/35) robią swoje.
Na zakrętach lepiej niż można się spodziewać, bije na głowę SUVy innych marek, ale nie chciałbym powyżej 160km/h być zmuszonym do jakiegoś gwałtownego manewru.
W samochodzie człowiek czuje się bardzo pewnie, świetna widoczność (duża powierzchnia szyb). Co do komfortu z pewnością będzie dużo gorzej niż w 7er, ale nie ma tragedii jak niektórzy piszą.
Genialny samochód na miasto, na trasie jak dla mnie zbyt niepewny, tzn powyżej 160km/h czuć masę, i wysoki środek ciężkości. Spalanie przy prędkościach w okolicy 200km/h to zabójstwo dla kieszeni (25-30l). Przy prędkościach do 150-160 można zmieścić się w 16-18L. Miasto 20 litrów trzeba liczyć.
Zimą jest świetnie. Ja wrzuciłem w tym roku lato 20'' zbyt wcześnie i w święta wielkanocne zastał mnie 20-30cm śnieg. Samochód szedł po tym lepiej niż osobówka na zimówkach.
Pomimo tego że to względnie tani i stary już samochód to wciąż robi wrażenie na ludziach, a kobiety mają do niego ogromną słabość.
Jest gorzej wykonany niż e38 / e39, brak wygłuszeń w drzwiach, ścianie grodziowej więc jest sporo głośniej. Nie ma tylu uszczelek w drzwiach, przez to przy zamykaniu słychać tandetny dźwięk jak w samochodach z lat 80. Drzwi są bardzo ciężkie, trzeba uważać na dzieciaki.
Audio gra zdecydowanie lepiej niż w e38 / e39. Pomimo tego że to te same komponenty to w X5 dźwięk jest dużo lepszy, czuć przestrzeń.
Eksploatacja do tanich nie należy - opony, szybko zużywające się hamulce, spalanie. Wahacze w zamiennikach (lemforder, TRW) są tanie.
Jako rodzinny samochód X5 z pewnością bardzo dobrze się sprawdza.
![]()
Serwisowanie takiej X5 4.6is jest sporo droższe od 740?
"Człowiek jest wart tyle co jego wóz. Trzeba o niego dbać"