tak jak w temacie proszê o szybka odpowiedz bo mam przeciekaj±cy bak i to w takim miejscu ze nie mogê nalaæ wiêcej ni¿ 10l :(
tak jak w temacie proszê o szybka odpowiedz bo mam przeciekaj±cy bak i to w takim miejscu ze nie mogê nalaæ wiêcej ni¿ 10l :(
dziêki za odpowiedz
To ja sie podepnê pod temat. A czy by³y jakie¶ konstrukcyjne modyfikacje baków w ci±gu produkcji E38? Czy bak z poliftowego benzyniaka bêdzie pasowa³ do benzyniaka z pocz±tku produkcji? Czy jedynymi rzeczami, których trzeba pilnowaæ s±: 1. Rodzaj paliwa, 2. Pojemno¶æ (85/95l), czy jest jeszcze co¶, na co jeszcze trzeba uwa¿aæ? Chcia³em ostatnio kupiæ bak z poliftowego anglika do mojej z 95r. Facet najpierw mówi³ ¿e spoko, spoko, a jak przyjecha³em na miejsce to zacz±³ ¶ciemniaæ, ¿e on mi go mo¿e sprzedaæ, ale na pewno mi nie bêdzie pasowa³ bo mam przedliftowe auto. BTW, jego zbiornik by³ plastikowy. My¶la³em ¿e w E38 do koñca produkcji montowali metalowe. Z ciekawo¶ci poszpera³em w realoem po ró¿nych wersjach silnikowych i nawet dla modeli z ostatniego miesi±ca produkcji podaj±, ¿e jest metalowy. Poprzednio w 750 z wrze¶nia 2000r. mia³em metalowy. Rozja¶ni kto¶ temat?
Ja osobi¶cie do e38 nie wiedzia³em nigdy baku plastikowego ,mo¿e facet mia³ z e39 i siê wcze¶niej pomyli³ :)
Nie wiem jaka jest róznica miedzy przedliftem ,a poliftem ,ale wiem na pewno ,ze ró¿nice pomiêdzy dieslem ,a benzyn± ,s± du¿e wewn±trz jak i zewn±trz ,np w dieslu s± cieñkie rurki do zasilania WEBASTO :)