Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Nawiewy e38 99r.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Kielce

Nawiewy e38 99r.

Przegl±da³em tematy na forum ale nie mog³em nic konkretnego znale¶æ, mo¿e ¼le szuka³em . Problem polega na tym ¿e po w³±czeniu nawiewu na szybê leci tylko i wy³±cznie ciep³e powietrze wrêcz gor±ce(max) i dmucha tylko strona od kierowcy ,gdy w³±czê klime dmuchaj± obie strony lecz z klim± leci ju¿ mniej ciep³e jak by zmieszane. Reszta nawiewów nie dmucha wcale(wiatrak chodzi) , dmuchaj± tylko jak jest w³±czony obieg w ¶rodku i prawid³owo daj± ciep³e czy zimne . I ogólnie w porównaniu do manualnego nawiewu z e39 dmuchaj± na maxa o polowe s³abiej , no ale mo¿e inny wiatrak zastosowany, bo w e39 na pewno jest jeden , a w e38 mam sterowanie nawiewem lewa prawa osobno wiêc chyba s± dwa. S³ysza³em ¿e mog± byæ ³opatki w nagrzewnicy ¼le pozak³adane lub po³amane lub jakie¶ sterowniki, mam teraz sporo czasu wiêc chcia³bym to zrobiæ, powiedzcie mi co mogê sprawdziæ(zawory sterowniki itp ) i gdzie ich szukaæ, i ewentualnie jak sie dostaæ do nagrzewnicy i na co uwa¿aæ .

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mat88
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    mam ten sam problem i okazuje siê ¿e lewy elektrozawór umar³, Elektrozawory pod mask± (takie dwie srebrne tulejki zestawione ze sob±), znajduj± siê po prawej stronie jak spojrzysz pod maskê

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Kielce
    No dobrze to mog³o by rozwi±zaæ problem ci±g³ego grzania na szybê ale na pewno nie braku nadmuchu w innych pozycjach ni¿ obieg w ¶rodku

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    trzeba by sprawdziæ klimatronic i bezpieczniki pod mask± odpowiedzialne za podobne rzeczy.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Kielce
    Bezpieczniki wszystkie sa ok, jak sprawdzic klimatronic?

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    spróbuj podpi±æ siê kompem do modu³u klimatyzacji, wtedy bêdziesz wszystko wiedzia³. Ja jak siê pod³±czy³em to wysz³y mi EZ pod mask± a konkretnie jeden i to lewy. Naj³atwiej klimatronic sprawdziæ czy na manualnym wyborze nawiewów dzia³aj± wszystkie w stosunku do automatycznego wyboru nawiewu, jego dynamiki zmiany si³y nawiewu w zale¿no¶ci od temp., ale jak napisa³em wy¿ej bez pod³±czenia do kompa to wró¿enie z fusów u cyganki :D

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Kielce
    ok Dzieki to podajade do jakiego¶ mechanika niech mi pod³±czy bo ja kabla ani programu nie posiadam

Podobne w±tki

1. [E38] BMW E38 740iA/LPG 99r VS BMW E38 2.8 benz-gaz 99r
    Przez Armani w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 24-05-2013, 15:00
  2. E38 spalone nawiewy
    Przez raski w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14-07-2010, 13:16
  3. Poszukiwana E38 4.4 (97-99r)
    Przez joe white w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 60
    Ostatni post / autor: 20-01-2010, 14:47

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •