Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Wątek: Witam czas marzenia spelniać czas na 8 er

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez tiron Zobacz posta
    Tak sobie siedzę i czytam o tych przewagach 320D z chipami, i tych golfach modzonych itp... ile zachodu trzeba było wlożyć,zeby te "klekoty" na rope mogły jechać.. pozatym możesz tą trojczyna czy golfem lecieć nawet 500km/h, mozesz objeżdzać nawet Ferrari czy lambo,ale to ja zwroce na siebie uwage i podziw na drodze samochodem nie za jak to piszą niektórzy za xxxtys $ ale za dużo mniej.To ja będę miał satysfakcję z tego,ze jak odpalam samochod,ruszam nim to dzwięk jaki wydobywa z siebie silnik jest najpiekniejszym dzwiekiem dla ucha a nie klekot (sorry dla użytkownikow diesla-sprostuję na końcu).I mimo,że pali jak smok,mimo,że dostepne części nie są tanie (chociaz po dobrym rabacie tragedii nie ma),mimo,ze nie robi 100km/s w 3,5 sek jest moje i daje mi więcej radości niz niejednem posiadaczowi "czarnego konia" czy też lambo.Do niedawna pracowalem w salonie VW jak Spec. d/s Sprzedazy Samochodow,na szkoleniach uczonao nas jak podejść klienta po wybadaniu jego potrzeb.Wiecie,czym kieruje sie klien przy wyborze samochodu?: -prestiżem(wygląd), -funkcjonalnością(do czego ma służyć), -cena(ile jest skłonny zapłacić) -ekonomi(spalanie)-niezawodność(awaryjność). Ilu klientów tyle możliwych wyborow,a nie ma na świecie samochodu,który spełnia wszystkie cechy na raz np. Wyglad Ferrari,bagażnik jak w kombi,nie kosztuje nowy 40tyś zł,nie pali 4-5l paliwa i będzie niezawodny jak samochod z przed 20lat. DRAY-porozmawiaj z OLO,powie ci wszystko na temat wykresu i osiągów mojego e31. A co do pakowania chipów itp do wymienionych przez Was samochodow i ich późniejszych osiągów-ja ciesze się,że moja czerwona strzala zapier... bez ich potrzeby ;) , a jak kiedys mi będzie malo to dołoze turbo a może kompresor. I uwiez mi,że są ludzie,którzy kupują samochód za 25tyś zł (ja taki kupiłem) i dokladaja drugie tyle (bo tyle dołoże,żeby bylo takie,jak ja chcę ;) Podobnie było z moim e38. Sprostowanie do posiadaczy Diesla- napisałem,że klekot,sami sie zgodzicie,że nie brzmi on jak silnik benzynowy ale zapewne podczas wyboru samochodu kierowaliście się spalaniem a nie innymi walorami. Dla zainteresowanych koncem wakacji samochód bedzie poskladany i zapraszam na zlocik w gory albo może coś w Krakowie??
    konkretna i szczera wypowiedz kolego który posiada E31 i nie jara sie ściganiem z golfami itd tylko faktem jego posiadania, panowie odbiegacie od tematu autora postu, Kolega nie pyta czy E31 prześcignie golfa z czipem czy hondą itd. Tu chodzi o fakt posiadania E31 tak jak dla przyszłych użytkowników fakt posiadania E32, jedno kupują z silnikiem 3.0 inni z silnikiem V12 inni kupują z LPG bo dużo jeżdzą i nie stać ich na tankowanie BP, takie mamy czasy, ja jak kupowałem swoje E32 to litr BP kosztował 3,5 zł a dziś prawie 6 zł. dlatego każdy kupuje to co uważa. nawet do E30 można wsadzić V12 i weżmie prawie każde E34 czy E32, ale autorowi nie o to chodzi. Tu chodzi o satysfakcje

Zaawansowany Użytkownik Awatar Olo
    BMW
    było e38 v8, e32 V8 obecnie e65 730d, e39 530i Indywidual
    Zrobienie silnika to studnia bez dna??!! No to posiadacze 750ki e32 i e38 to bogacze :D sorry ale albo masz kiepski rabat w ASO albo kupujesz tylko na alledrogo...co do modyfikacji samochód już kupilem z takimi osiągami a wykres posiada Olo - no wlaśnie Olo może wkońcu spotkamy się i dostanę te parabole :D
    będziesz w niedziele na kawke to obgadamy sprawę :P jak będziesz wiedział co i jak to dzwoń :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar dray
    BMW
    Alpina B10 V8 + X5 4.6is + 320d
    Zrobienie silnika to studnia bez dna??!! D
    Widzę że dyskusja z Tobą nie ma sensu bo manipulujesz moimi wypowiedziami. Napisałem że modyfikacje silnika w celu poniesienie mocy to studnia bez dna (szczególnie przy wolnossącym V12 i do tego te rzekome 60KM).

Trochę dziwne że ktoś zrobił mody silnika lepsze niż Alpina, a doprowadził resztę do ruiny skoro musisz cały samochód lakierować i obszywać na nowo wnętrze. Zmierz sobie tą moc na innej hamowni.

Widziałem wiele e31 w Polsce i większość to straszne ulepy.
    Wrzucam kilka fotek igiełki dla rozluźnienia atmosfery i każdemu życzę samochodu w takim stanie.

Ostatnio edytowane przez dray ; 12-07-2013 o 22:07
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic5639_1.gif
    B10 V8 #282

BMW
    nie zapomnij, że każde E31 można doprowadzić do takiego lub lepszego stanu, tu na forum jest co najmniej kilka przykładów E32 doprowadzonych do co najmniej idealnego stanu jak nie fabrycznego. Kwestia kasy

Po co cytować foto ??
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 13-07-2013 o 00:27

Zaawansowany Użytkownik Awatar dray
    BMW
    Alpina B10 V8 + X5 4.6is + 320d
    Tak, wiem. Ostatnio co druga e32 / e38 to igły i samochody w stanie kolekcjonerskim. Tylko akurat szukam dla siebie e38 i nie mogę znaleźć samochodu w chociaż bardzo dobrym stanie.

Cytowanie 25 zdjęć chyba nie ma sensu, proponuję wyedytować swój post i je usunąć.
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic5639_1.gif
    B10 V8 #282

BMW
    Cytat Zamieszczone przez dray Zobacz posta
    Tak, wiem. Ostatnio co druga e32 / e38 to igły i samochody w stanie kolekcjonerskim. Tylko akurat szukam dla siebie e38 i nie mogę znaleźć samochodu w chociaż bardzo dobrym stanie.

Cytowanie 25 zdjęć chyba nie ma sensu, proponuję wyedytować swój post i je usunąć.
    Będzie dla potomnych, na forum było kilka egzemplarzy E38 przypuszczam, że w dobrym stanie jak nie idealnym, wszystko zależy od kasy jaką chcesz przeznaczyć na zakup ale to już odbiega od tematu moim zdaniem

Zaawansowany Użytkownik Awatar slowik871
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    Cytat Zamieszczone przez dray Zobacz posta

z tymi igłami jest róznie ale można poszukać klika lat temu kupiłem naprawde dobre e32 potem model nowsze e38FL mechanicznie było super,lakierniczo dobrze ale doprowadziłem e38 do stanu fabrycznego nakład kasy może być od kliku do kilkunastu tyś zł mimo ze mam nowsze Bmw szybsze e60 535D to i tak e38 prowadzać czuje sie tą przyjemność każdego kilometra i mimo ze mam tylko 239KM z 3.5 v8 miałem okazje jechać 750 jest róznica ale w e32 miałem 730V8 i też można dość szybko jezdzić w tych samochodach dla mnie nie chodzi o osiągi bo bym kupił coś w M albo jakiegoś japońca musze czuć ducha epoki tego auta a 8er to moje marzenie od dziecka teraz zastanawiam się jaki przybliżony nakład bedzię za auto mysle ok 50 tys zl plus 20tys na zrobienie w czasie oczywiście ok 2 lat perełki bo na to że bedzie taniej nie licze,a nie chcę kupić tylko po to żeby mieć tylko żeby sie cieszyć:D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    kolorystyka kabiny mi sie nie podoba ale reszta miażdży na tych fotkach to jest samochód dray :)))

ciekawe na ile wyceniłby ja właściciel gdyby była na sprzedaż

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez slowik871 Zobacz posta
    z tymi igłami jest róznie ale można poszukać klika lat temu kupiłem naprawde dobre e32 potem model nowsze e38FL mechanicznie było super,lakierniczo dobrze ale doprowadziłem e38 do stanu fabrycznego nakład kasy może być od kliku do kilkunastu tyś zł mimo ze mam nowsze Bmw szybsze e60 535D to i tak e38 prowadzać czuje sie tą przyjemność każdego kilometra i mimo ze mam tylko 239KM z 3.5 v8 miałem okazje jechać 750 jest róznica ale w e32 miałem 730V8 i też można dość szybko jezdzić w tych samochodach dla mnie nie chodzi o osiągi bo bym kupił coś w M albo jakiegoś japońca musze czuć ducha epoki tego auta a 8er to moje marzenie od dziecka teraz zastanawiam się jaki przybliżony nakład bedzię za auto mysle ok 50 tys zl plus 20tys na zrobienie w czasie oczywiście ok 2 lat perełki bo na to że bedzie taniej nie licze,a nie chcę kupić tylko po to żeby mieć tylko żeby sie cieszyć:D
    Słowik... Używaj znaków interpunkcyjnych! Tego nie da się czytać

Zaawansowany Użytkownik Awatar Piter30
    BMW
    E38 740 95'
    Na fotach wygląda na prawde super:-) Pogratulować zakupu,i oby cieszyła taka kondycją jak najdłużej;-)

P.S.Taaaakich aut juz dawno nie robią,i robić nigdy nie bedą.Z tym wiekszą frajda patrzy sie na takie egzemparze na ulicy.