CYT : Trochę dziwne że ktoś zrobił mody silnika lepsze niż Alpina, a doprowadził resztę do ruiny skoro musisz cały samochód lakierować i obszywać na nowo wnętrze. Zmierz sobie tą moc na innej hamowni.
Moje e31 to jedna z 11 zakupionych w Polskim salonie i jedna z 5szt bez skóry w środku -temu tez poszła do tapicera.
Lakier- podczas wymiany szyby zostal naruszony i pojawiła sie rdza i niestety ale dobre gradobicie tez zaliczyła.Powody,dla których jest lakierowana.
Piszesz tez,że ty do swojej alpiny włozyleś juz tyle kasy a do e31 to byłby jeszcze wiekszy... tylko nie każdy wkłada 19'' Alpiny,nowki opony,itp.
Fotki - tak jak pisalem końcem sierpnia. A to do kolegi,ktory zamierza się z zakupem e31- moze zabrzmi to dziwnie ale z zakupem samochodu (zwłaszcza unikatowego-nietuzinkowego) jest jak z "posiadaniem'' kobiety-wiesz,że bedą wydatki ale cieszysz się z tego,że ja masz prawda?? ;)W e31 wydatki bedą wyzsze
większe niż w e32 czy w e38 ale radość z jazdy .... przekonaj sie sam. Życzę udanego zakupu :)
740 e38 NA CZĘŚCI...czas na zmiany :D
Niestety tak jak pisałem wcześniej to nie mój samochód, ale miałem przyjemność uczestniczyć w jego zakupie -dwudniowe sprawdzanie :D
Następnie wracałem tym samochodem jako kierowca do Polski, część zdjęć jest zrobiona już po rejestracji w kraju.
Samochód od nowości przez 16 lat w jednych rękach (facet miał w garażu kilkanaście innych BMW, głównie Mki), przebieg 80,000km.
W Polsce trafił w równie dobre ręce, użytkowany sporadycznie w sezonie letnim. Wątpię aby kiedykolwiek był na sprzedaż, ale też przypominam właścicielowi że gdyby o tym pomyślał to ma dać mi znać :D
Zdzira 850I widzę ze jesteś maniakiem mocy i prędkości... masz prawo.. moje zdanie na temat porównywania osiągów tych "małych usportowionostuningowanych" kompaktowych Golfików czy trójek do 7eek r czy 850tek jest nie taktem...według mnie wręcz nie wypada 7er czy 850i szaleć po ulicach czy lotniskach..tym się jedzie dostojnie wolniutko aby każdy mógł się nacieszyc widokiem tych pięknych klasyków... a wieś niech szaleje i wykręca ile się da...niech nawet maja w tych 3kach po 500km, 7er z nigdy z nich nie zrobią... Ps.bicie rekordów prędkości przerabiałęm w wieku 14lat z poduszką pod tyłkiem w trabancie bez papierów po lasach..dziś wyznaję zasadę "wolniej jedeziesz dalej zajedziesz" może myslę jak dziadek ale to dlatego że srednio na dobę spędzam ok 9 godzin za kierą do 12000tyś. km na miesiąc.. no iz zbyt często oglądam "skutki"dużych prędkosci..
Bmw jest autem do szybkiej jazdy . Zamykanie licznika to nie powinno być dla niego jakimś katowaniem tylko normalna jazda . Pamiętajmy ze w de nie ma ograniczeń na autostradach a i w polsce można przycisnąć.
wiktor nikt nie mówi o katowaniu czy dopieprzaniu non stop po prostu wyraziłem swoje zdanie że Ja chcąc mieć auto wyglądające prawie jak ferrari chciałbym, żeby jakos jechało i tyle i głupio bym się czuł gdyby byle badziew mógł mnie zrobić nie chodzi o fakt, że ścigałbym się non stop spod świateł z byle czym ale sam fakt że mam coś ala ferrari a byle co mnie leje mnie by sie nie podobał.
Ale jeżeli komuś to lezy to czemu nie ja wyraziłem tylko swoje zdanie a nagonka się zrobiła na mnie bo 8er to auto do toczenia nie to jest gt czyli ładne coupe do syzbkiego pokonywania tras bulwarówka do Dodge Charger jak dla mnie ewentualnie 7er
Zdzira 850I szanuję twoje zdanie..wyraziłęm tylko swoją opinię...kiedyś spacerowałęm po Manchatanie i do dziś pamiętam im szybsze czy droższe auto ruszało spod świateł tym wolniej z większą gracją...lubię patrzeć jak pękne limuzyny się dostojnie toczą...
Bo nie chodzi o to by złapać króliczka ale by gonić go - można mieć i 1000 km pod noga a jechać powoli a można mieć 60 km i szaleć że silnik z ramy wyskakuje :disagree:
ja zdecydowanie wole opcje jazdy dostojnej , poza tym taka 8er wcale nie jest wolna , może nie pociska ale na trasie czy z pod świateł mało kto cie wezmie
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!