@Zdzira850 jesteś po prostu niereformowalnym człowiekiem i wszystko sprowadzasz do zapierd...nia do odcinki !!! Napisane jest czarno na białym, że ktoś chce 8er tylko po to żeby je mieć, a Ty na sile próbujesz robić z tego auta ściganta. Może ma wygląd jak sam to nazwałeś killera ale zostało zaprojektowane w latach 80-tych i pogódź się z tym, jest jakie jest, a porównywanie do 320d + chip jest jak ........... a zresztą szkoda farby na klawiszach.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Zdzira jak chcesz zapierdalacza do ścigania to sobie kup Lancera Evo. Czy tak trudno zrozumieć, że nie zawsze V12 pod maska musi oznaczać rakietowe osiągi? Czy Ty swoja wiedzę motoryzacyjna czerpiesz z "Auto Świata"?
Tak sobie siedzę i czytam o tych przewagach 320D z chipami, i tych golfach modzonych itp... ile zachodu trzeba było wlożyć,zeby te "klekoty" na rope mogły jechać.. pozatym możesz tą trojczyna czy golfem lecieć nawet 500km/h, mozesz objeżdzać nawet Ferrari czy lambo,ale to ja zwroce na siebie uwage i podziw na drodze samochodem nie za jak to piszą niektórzy za xxxtys $ ale za dużo mniej.To ja będę miał satysfakcję z tego,ze jak odpalam samochod,ruszam nim to dzwięk jaki wydobywa z siebie silnik jest najpiekniejszym dzwiekiem dla ucha a nie klekot (sorry dla użytkownikow diesla-sprostuję na końcu).I mimo,że pali jak smok,mimo,że dostepne części nie są tanie (chociaz po dobrym rabacie tragedii nie ma),mimo,ze nie robi 100km/s w 3,5 sek jest moje i daje mi więcej radości niz niejednem posiadaczowi "czarnego konia" czy też lambo.Do niedawna pracowalem w salonie VW jak Spec. d/s Sprzedazy Samochodow,na szkoleniach uczonao nas jak podejść klienta po wybadaniu jego potrzeb.Wiecie,czym kieruje sie klien przy wyborze samochodu?: -prestiżem(wygląd), -funkcjonalnością(do czego ma służyć), -cena(ile jest skłonny zapłacić) -ekonomi(spalanie)-niezawodność(awaryjność). Ilu klientów tyle możliwych wyborow,a nie ma na świecie samochodu,który spełnia wszystkie cechy na raz np. Wyglad Ferrari,bagażnik jak w kombi,nie kosztuje nowy 40tyś zł,nie pali 4-5l paliwa i będzie niezawodny jak samochod z przed 20lat. DRAY-porozmawiaj z OLO,powie ci wszystko na temat wykresu i osiągów mojego e31. A co do pakowania chipów itp do wymienionych przez Was samochodow i ich późniejszych osiągów-ja ciesze się,że moja czerwona strzala zapier... bez ich potrzeby ;) , a jak kiedys mi będzie malo to dołoze turbo a może kompresor. I uwiez mi,że są ludzie,którzy kupują samochód za 25tyś zł (ja taki kupiłem) i dokladaja drugie tyle (bo tyle dołoże,żeby bylo takie,jak ja chcę ;) Podobnie było z moim e38. Sprostowanie do posiadaczy Diesla- napisałem,że klekot,sami sie zgodzicie,że nie brzmi on jak silnik benzynowy ale zapewne podczas wyboru samochodu kierowaliście się spalaniem a nie innymi walorami. Dla zainteresowanych koncem wakacji samochód bedzie poskladany i zapraszam na zlocik w gory albo może coś w Krakowie??
740 e38 NA CZĘŚCI...czas na zmiany :D
konkretna i szczera wypowiedz kolego który posiada E31 i nie jara sie ściganiem z golfami itd tylko faktem jego posiadania, panowie odbiegacie od tematu autora postu, Kolega nie pyta czy E31 prześcignie golfa z czipem czy hondą itd. Tu chodzi o fakt posiadania E31 tak jak dla przyszłych użytkowników fakt posiadania E32, jedno kupują z silnikiem 3.0 inni z silnikiem V12 inni kupują z LPG bo dużo jeżdzą i nie stać ich na tankowanie BP, takie mamy czasy, ja jak kupowałem swoje E32 to litr BP kosztował 3,5 zł a dziś prawie 6 zł. dlatego każdy kupuje to co uważa. nawet do E30 można wsadzić V12 i weżmie prawie każde E34 czy E32, ale autorowi nie o to chodzi. Tu chodzi o satysfakcje
Ale ja się nie pytam o osiągi i wykres tylko o przeprowadzone modyfikacje. Czy Ty lub ktoś kto je wykonywał może podać listę? Ciekawy jestem w jaki sposób osiągnięto te 60KM
Co to jest włożenie 25 tys w samochód?? Ja nie jeżdżę Alpiną zimą, nie ma żadnych problemów technicznych i włożyłem od marca 2013 jakieś 20,000 - nowe opony 19'', używane felgi Alpiny 19'', nowy dwumas, nowe sprzęgło, nowe B8+ Eibach + nowe 4 listwy na progi alpiny bo gumka sie w jednej oberwała. Po prostu kilka zwykłych fantów..
Włożenie 25tys w e31 po zakupie za taką śmieszną kasę to może wystarczy na przywrócenie jej do przyzwoitego stanu. A gdzie modyfikacje silnika? To jest dopiero studnia bez dna? Same uszczelki do silnika V12 pochłoną kilka tysięcy złotych (z tego co kojarzę to chyba uszczelki pod kolektory ssące wychodzą koło 2000)
850CSI wcale takie wolne nie jest!
http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=xU1SZ_DS4GY
Oczywiscie jak zawsze prawda lezy troche po obu stronach ale przyznacie, ze zdzira850 tez ma troche racji. Co powiecie na lambo albo ferrari z 1.9 tdi? Auto, ktore wyglada jak sportowy samochod, powinno tez tak jezdzic. Co nie zmienia faktu, ze mi osiagi 850csi by wystarczyly :)