-
Vip
Vip
Wymiana filterków Fazy Lotnej
Panowie na gazie to sie nie znam, wiec mam pytanie.
Auto kupiłem z gazem "Domański Poznań" instalacja chyba LOVATO, sprzedający twierdził, że to jakaś pożądna instalacja !
Wymieniłem sobie wczoraj filterki (LPG fazy lotnej -25zł/szt te na wężykach 2 szt) i zastanowił mnie fakt, że przy wymianie pierwszego ciśnienie gazu było w wężyku a przy 2 NIE ?
Czy to normalne ?
Zastanawiam sie czy nie ucieka gdzieś gaz jak nie ma w nim ciśnienia, ale czy dobrze rozumuje ? Do tej pory auto chodziło bez zarzutu i nie było czyć gazu ani też na przeglądzie gościowi nic nie wykazało. Wiec ucieka czy nie ?
-
użytkownik
ale te przewody chyba były połączone :) i tam nie ma co chwilę elektrozaworów - więc jak odkręcił w 1 miejscu to i z 2 uciekło ciśnienie :) najlepiej zrób fotkę całej instalacji pod maską to krok po kroku ci ją opiszemy co jest czym i co możesz jak robić :)
-
Vip
Vip
Mam 2 reduktory i z każdego wychodzi weżyk a na nim jest ten Filter Fazy lotnej więc sie nie łaczą . Elektrozawory są też 2 przy reduktorach ! Fotki mogę zrobić, ale wstawie je dopiero jutro !
-
Zaawansowany Użytkownik
2 reduktory w silniku R6? moze ktos wytlumaczyc po co?:) jesli faktycznie sa instalowane po dwa reduktory :) bo na chlopski rozum rozumiem jeszcze w V12 takie rozwiazanie ( dwie instalki ) ale w pozostalych silnikach troche mnie to dziwi:)
-
użytkownik
hmm można montować 2 reduktory słabsze lub jeden mocniejszy - ale to ,że listwy wtryskowe nie są ze sobą połączone - to jest błąd montażowy ... muszą być połączone aby równoważyć ciśnienia bo można wstawić w 2 listwach takie same dysze wtryskowe ale ciśnienia na 2 reduktorach idealnie nie wyregulujesz i jedna listwa może np. zalewać ,a 2 dawać za mało ....
Uprawnienia umieszczania postów