Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: czy znacie kogo¶ kto móg³by wykonaæ tak± us³ugê

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa

czy znacie kogo¶ kto móg³by wykonaæ tak± us³ugê

Hej ch³opaki, nie ukrywam, ¿e liczê na was w tej kwesti.

Otó¿ od jakiego¶ czasu siê zastanawia³em, czy wymieniaæ g³owice u siebie, czy wyjmowaæ silnik i skrzyniê do tego celu i uszczelniæ wszystko co siê da na stole, silnik i skrzyniê umyæ i do tematu d³ugo nie wracaæ.

Poniewa¿ wybra³em opcjê numer dwa, chcia³em zapytaæ, czy znacie kogo¶ kto w moim towarzystie oczywi¶cie podj±³by siê takiego wyzwania za normalne pieni±dze, oczywi¶cie nie ma³e.

G³owice zrobione czekaj±, wszystkie uszczelki i pierdo³y mieæ bêdê.

Niestety mój mechanik BMW siê nie podejmuje, ze wzglêdu na ogrom pracy jaki ma, ofertê Radka z kliniki BMW wstêpnie znam, jest powalaj±ca.

Raszyn odpada.

Skoñczy³y mi siê zatem pomys³y i znajomo¶ci.

Najlepiej jakby to by³o w okolicach centralnej Polski, ale je¿eli kto¶ mnie przekona, ¿e warto podjechaæ dalej to chêtnie skorzystam.

Oczywi¶æie chodzi o M70.

Termin do uzgodnienia, poniewa¿ w sierpniu siê przeprowadzam, zatem najlepiej jako¶ na jesieni.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 02-07-2013 o 09:23
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Rozumiem ¿e masz wyjêty silnik i masz czê¶ci które chcesz wymieniæ interesuje Ciê monta¿ g³owic uszczelnienie silnika i wymiana kilku pierdó³ plus np szkie³kowanie aluminium i proszek na bloku?

Miêdzy innymi zrobienie silnika na gotowo ¿eby by³ z nim spokój na d³ugo.

Ttrol ograrniêcie tego motoru na gotowo ze z³o¿eniem g³owic bo zazwyczaj z zak³adu nie sk³adaj±, plus regulacja luzu itp.

Je¶li chcesz ogarn±æ motor sam bez auta a potem go wsadziæ u ciebie to mogê ci poleciæ warsztat kolegi spytam go jeszcze, i ja te¿ mogê przy tym byæ drogi nie jest a naprawdê jest to fabryczna robota jak ja to mówiê na piêknie wykonan± prace.

Starachowice woj. ¦wiêtokrzyskie u nas zrobi siê wiele szkie³kowanie piaskowanie malowanie proszkowe wszystko za ma³e pieni±dze.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 02-07-2013 o 22:58

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Wykonawca niech nie zapomni o pieczo³owitym wypiaskowaniu i proszkowym malowaniu kolektorów ss±cych w tym M70, wspania³y zabieg, sprawdzony ju¿ przez wielu :D
    Czarne e32 w benzynie!

Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    hehe szczególnie przy ³±czeniu króæców ;)

Chodzi³o mi raczej o szkie³kowanie kolektora i proszek na blok, albo sodowanie alu ¿eby wygl±da³o ¶wie¿o M30 zafunduje teraz ju¿ kosmetyke na fina³

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Sprawa wygl±da tak, ¿e g³owice mam zrobione na gotowo. Czê¶ci te¿ bêd± wszystkie, chyba, ¿e o czym¶ zapomnê.

Silnik jest w aucie oczywi¶cie i normalnie je¼dzi, chodzi mi o operacjê gdzie na dwa, trzy dni biorê urlop i mo¿na wszystko od pocz±tku do koñca ogarn±æ, gdzie wszystko bêdzie wcze¶niej przygotowane.

Je¶li chodzi o wykañczanie silnika i skrzyni wystarczy mi tylko porz±dne mycie.

Ca³y czas czekam na jakie¶ info o mechanikach.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar qba
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Sk±d
    Warszawa
    Mechanikiem, który jeszcze kilka lat temu cieszy³ siê dobr± opini± jest Krzysztof Seweryn. Moi znajomi robili u niego auta i byli zadowoleni. Cz³owiek ma warsztat na Targówku, wiem ¿e kiedy¶ pracowa³ u Fusa. Ja nie mogê nic o nim powiedzieæ, bo nigdy u niego nie by³em, ale mo¿esz zadzwoniæ i zapytaæ. Nie wiem jak z jako¶ci±, czy ci±gle jest dobrze jak kiedy¶.

Krzysztof Seweryn ul. ¯yzna 5 tel. 606 536 527

Co do Radka to nie jest tajemnic±, ¿e on nienawidzi M70 i dlatego tak sobie liczy. Woli w tym czasie zrobiæ kilka rozrz±dów/Vanosów w M62. Na robotê nie narzeka patrz±c na to ile aut stoi u niego na placu i jakie s± terminy i mo¿e sobie na to pozwoliæ.

Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Rafa³ Migus Serwis Auto-DOR telefon: 667-211-369 kiedy ja jeszcze p³ywa³em w jajkach on ju¿ naprawia³ 735 moje dwie te¿ robi³ zanim ja ogarn±³em wiedzê,

Ale wiadomo ¿e najlepiej pasuje w twojej bliskiej okolicy ¿eby w razie co zostawiæ E32 i wróciæ nied³ugo do domu po czym na drugi dzieñ znów dzia³aæ. Ale w razie nie znalezienia ko³o siebie jakie¶ dobre pozycje bêd±.

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-04-2013, 11:20
  2. Bydgoszcz potrzeba mi kogo¶ kto tam mieszka?
    Przez avecezarave w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07-02-2012, 14:32
  3. Pro¶ba do kogo¶ kto ma dostêp do TIS-a
    Przez michal_5000 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15-01-2010, 10:33
  4. Czy jest na forum Kto¶ z Gdañska kto móg³by obejrzeæ auto?
    Przez bitek-bitek w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 15-07-2009, 14:38
  5. Czy kto¶ móg³by zobaczyæ tê E38?
    Przez bitek-bitek w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19-06-2009, 16:50

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •