taki stary mechanik mówił mi że przez chłodzenie 8 cylinder najbardziej dostaje po pupie i węże chłodzące musza być miekkie
ps.jaką masz skrzynie?? jak masz manuala to bym wstawiał b40:)
taki stary mechanik mówił mi że przez chłodzenie 8 cylinder najbardziej dostaje po pupie i węże chłodzące musza być miekkie
ps.jaką masz skrzynie?? jak masz manuala to bym wstawiał b40:)
Jest w tym ileś prawdy ale 4-ty też jest z tyłu po drugiej stronie i z nim problemów nie ma.....gdzie logika? Skrzynie mam manualną więc raczej do budy poleci B40. Po nocnym postoju z nafta w cylindrach ciśnienie podskoczyło o 2 bary w górę. Czyżby rok postoju dał się we znaki? Tak czy siak zamawiam uszczelki, uszczelniacze i tak jak stoi idzie pod maskę. Jest nadzieja że będzie ok. B30 w między czasie przejdzie remont głowic i będzie w pogotowiu lub jeśli ktoś by chciał tak jak jest to oddam go za jakieś niewielkie pieniążki komuś komu bardziej się przyda niż miałby stać i robić za eksponat. Co do ceny na pewno się dogadamy (lata na pełnym syntetyku 5W50 i nie bierze grama oleju).
Daj sobie spokój z remontem B30. Wyjdzie drożej niż będziesz w stanie go później odsprzedać. Lepiej pchnij go tak jak jest. W całości lub na części.
Zwłaszcza, że na b30 pewnie nie ma zbyt dużego popytu