A może czujnik ABS lewy tył ma jakiś problem i skrzynia źle odbiera info o prędkości ? U mnie jak padał czujnik to ABS niby działał tylko podczas delikatnego hamowania pedał potrafił wibrować i skrzynia tez dziwnie kombinowala z biegami albo w tryb awaryjny wchodziła....
olej zmieniałem z 5tyś wstecz przez pare dni miałem klina ale później wszystko wróciło do normy ale z przepływką dałeś mi zaś klina z dwa miesiące temu zastawiłem auto u elektryka RTV po odbiór pojawiłem się przed czasem i miałem zzonka bo na placu stała też inna 7 od razu miałem złe przeczucia po powrocie przeglądłem podzespoły i w oczy zakuły mnie zardzewiałe śruby przy przepływomierzu za rękę nikogo nie złapałem ale coś musi być na rzeczy auto zaczęło więcej palić od czasu do czasu dziwnie mielić głupieć szczególnie dziwnie redukować biegi i jak sobie o tym przypomnę to zaś mnie szlak trafia
Odkopię temat bo mój 5HP30 w V12 zaczyna mieć kaprysy... Stawiam na konwerter bo dziwne "huczy". Ogólnie zaczęło szarpać i nawet przenosić wibracje.
Chcę zacząć od wymiany filtra i oleju ale jakoś wątpię, żeby to pomogło.
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
no to aktualizujcie watek gdzie jak i za ile konwerter robic :)
niestety w 750tkach konwertery leca przez te chore wysokie temeratury
nie przez moc czy moment
bo mialem 740d w ktorej przez 10 lat nic a nic sie nie dzialo, skryznia mi chodizla 2x lepiej niz w 750i po wymienie 3krotnym oleju
a tylko dlatego ze tam skrzynia jest spieta z ukladem chlodzenia ktory trzyma 88 stopni
88 a 110 robi dla skrzyni roznice... stad w 750tkach jest problem
ja wymienialem olej 3x, nowa chlodnica oleju, uspokoilo sie, ale czasem ma odpaly na zimnym, szarpnie badz leci z wyzszego biegu.
4 raz nie wymienie, chyba juz raczej dam skrzynie i konwerter do remontu, tylko pytanie gdzie
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 03-10-2017 o 17:03
Pisz do @Sebka.
" tylko dlatego ze tam skrzynia jest spieta z ukladem chlodzenia ktory trzyma 88 stopni"
A to mi zapodałeś klina. W którym miejscu skrzynia biegów jest chłodzona z układem chłodzenia silnika? Sama skrzynia biegów do chłodzenia używa chłodnicy oleju i tam jest olej ten ze skrzyni biegów. Gdzie to jest niby połączone z płynem chłodzącym?
Tu jest schemat chłodnicy skrzyni biegów w którym miejscu jest ten termostat?? To nie ma połączenia z układem chłodzenia silnika.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=17_0106