Witam,
Mam taki problem ktorego wczesniej nie bardzo zauwazalem a zwrocilem uwage dopiero jak jedzilem autem kolegi.
Gdy odpalam auto nie pali jak to sie mowi na dotyk, musi przekrecic pare razy rozrusznikiem i dopiero odpala. Ma tak od samego poczatku jak tylko je mam. ogladalem trzy piatkiu z tym motorem i pala na tyk... a moja jak stara sierra. Czasem jest tak ze kreci jak wsciekla ale tak z 3 razy obroci i dopiero za 4 odpali cczasem ma jakby ciezko krecic ale odpali za 2 albo 3 obrotem. Wydaje mi sie ze zimna pali lepiej.
Myslalem ze to przez sterownik swiec zarowych i stwierdzilem ze nie czekam jednak do zimy jak planowalem tylko podjechalem do BMW i kupilem. Dzisiaj zalozylem sterownik dodatkowo wyczyscilem kolektor i slynne klapki, zawor EGR oraz ten elektrozaworek od EGRu. Calosc zlozona z nowymi uszczelkami.
Niestety dalej nie pali od kopaDodam ze aku wymienialem z miesiac temu. Nie wiem czemu tak czasem ciezko kreci, zwlaszcza jak ciepla jest, tylko ze znowu to nie regu³a ze ciezko kreci na cieplym bo czasem kreci nornalnie....
Mam nadzieje ze nie namotalem za bardzo w tym opisie;)!!